Υπ. Υποδομών – Απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που επλήγησαν από τις φωτιές
2 years, 7 months ago
6

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την απλούστευση των διαδικασιών για τη χορήγηση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων αδειών οδήγησης λόγω των πυρκαγιών.

Εξαιρούνται των αποδεικτικών για την καταβολή του προβλεπόμενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου της άδειας οδήγησης, του προβλεπόμενου ποσού για την απώλεια ή κλοπή του εντύπου της άδειας οδήγησης οι πληγέντες ιδιοκτήτες οχημάτων και η χορήγηση αντιγράφου θα γίνεται μόνο με δήλωση απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης, καθώς και τυχόν λοιπών προβλεπόμενων τελών.

Παράλληλα, προωθεί ρυθμίσεις για την οριστική διαγραφή οχημάτων με ανάλογη διαδικασία με αυτή που είχε ακολουθηθεί με το αριθμ. οικ. Α58984/2775/31-07-18 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018.

Σχετικά με τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), που έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, τις άδειες οδήγησης, τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ), τις άδειες άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών και τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης των πληγέντων, αναμένεται να δοθεί τουλάχιστον εξάμηνη παράταση, η ακριβής διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, ιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από τους πληγέντες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιτήματα σχετικά με τις παραπάνω διαδικασίες έως και 6 μήνες μετά την έκδοσή τους.

Η καθολική εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων θα εφαρμοστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για όλες τις πληγείσες περιοχές, όπως αυτές θα οριστούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν σχετικού αιτήματος από την εκάστοτε αρμόδια Περιφέρεια.

 

in.gr