Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κορινθία και Φθιώτιδα
2 years, 10 months ago
6

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ήδη αποχώρησαν οι περισσότερες δυνάμεις αλλά παραμένει μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών κοντά στην πυρκαγιά, προληπτικά για λόγους ασφαλείας. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι, ενώ έκαναν ρίψεις 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

 

Οριοθετημένη και η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Οριοθετημένη σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πλέον και η πυρκαγιά στην περιοχή Βίτολη Φθιώτιδας η οποία επίσης δεν εμπνέει ανησυχία .

Μέτωπο πυρκαγιάς περίπου 1,5 χιλιομέτρου, «έσπειρε» οδηγός τρακτέρ στη δυτική Φθιώτιδα το απόγευμα της Παρασκευής, όταν η πλατφόρμα με τις μπάλες άχυρου που κουβαλούσε πήρε φωτιά, την οποία σκορπούσε από τη διασταύρωση Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τα πρώτα σπίτια της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης. 

Από τις 5:30’ μμ περίπου και μέχρι λίγο πριν τις 8 το βράδυ, η κυκλοφορία διεκόπη από το 30ο έως το 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ Πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα του Δήμου και η Αστυνομία προσπαθούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

in.gr