Υπόθεση 12χρονης: Συνελήφθη 33χρονος βιαστής – Πώς τον εντόπισαν οι Αρχές – Αναμένονται και άλλα εντάλματα
1 year, 6 months ago
6

Εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς συνελήφθη με ένταλμα, το βράδυ της Παρασκευής, ένας 33χρονος Έλληνας, που κατηγορείται ότι τη βίασε.

Πρόκειται για τον τρίτο άνδρα που συλλαμβάνεται για βιασμό της ανήλικης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι  αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον 2 φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Επίσης όπως αναφέρεται σε άλλη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».

 

 

Πώς έφθασαν στην τρίτη σύλληψη βιαστή οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βιαστής δεν είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που είχε κατονομάσει η 12χρονη. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε εργαστηριακά μέσα από τις επαφές που είχε με την ανήλικη, τόσο μέσω του κινητού της τηλεφώνου όσο και μέσω από τη διαδικτυακή εφαρμογή ανώνυμων γνωριμιών όπου ο μαστροπός της ανήλικης Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ με ψεύτικα στοιχεία αναγράφοντας ότι η κάτοχος του προφίλ είναι 16 ετών. Σε ότι αφορά τους άλλους δύο που εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια πρόκειται για έναν ομογενή από το Καζακστάν, ηλικίας 35 ετών, και έναν Ελληνα γεννημένο στην Αθήνα, 36 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες με τις συλλήψεις και άλλων βιαστών.

Yπόθεση 12χρονης: Άνδρες με παιδιά οι βιαστές της ανήλικης – Σοκάρουν οι διάλογοι με τους παιδοψυχολόγους

Συνεχίζεται η πολύπλοκη έρευνα των Αρχών ώστε να διαπιστώσουν πόσα άτομα εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή υπόθεση και με ποιο τρόπο. Ο πατέρας της 12χρονης που συνελήφθη καθώς κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι τη δίκη του που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι δύο παιδοβιαστές Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης, αναμένεται το Σάββατο να οδηγηθούν στις φυλακές. Ο 53χρονος, που δεν έχει δεχθεί καμία επίσκεψη, θα κρατηθεί στα Γρεβενά, ενώ ο 42χρονος, ο οποίος έχει δεχθεί την επίσκεψη της αδελφής του, θα κρατηθεί στις φυλακές Τρίπολης.

Σε «αρχικό στάδιο» η έρευνα για τους 213 εν δυνάμει παιδεραστές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο αστυνομικός συντάκτης, Μανώλης Ασαριώτης, η έρευνα του Τμήματος Ανηλίκων για την υπόθεση βρίσκεται ουσιαστικά στο 10%, ενώ κρίσιμες για τις εξελίξεις θεωρούνται οι απαντήσεις που θα δοθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Εκεί, οι ειδικοί προσπαθούν να «ταυτοποιήσουν» τις περισσότερες από 200 επαφές – συνδέσεις, που επισκέφθηκαν το προφίλ που είχε στήσει ο 53χρονος για την 12χρονη, σε πλατφόρμα γνωριμιών.

Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, αλλά όσα και όποια στοιχεία προκύπτουν μέσω του Τμήματος Ανηλίκων, θα διαβιβάζονται στην Ανακρίτρια και εκείνη θα αποφασίζει για τις επόμενες ενέργειες. Κάθε φορά που θα προκύπτει εμπλοκή κάποιου προσώπου, θα προχωρά η διαδικασία της σύλληψης.

Δημητρακόπουλος: «Είναι ξεκάθαρα βιασμός, δεν υπάρχει συναίνεση με ένα παιδί 12 ετών»

Ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού και της 12χρονης, που βίαζαν και εξέδιδαν κατ’ εξακολούθηση.

Ο ποινικολόγος σημείωσε πως «έως τον Δεκέμβριο του 2021 ο βιασμός ήταν κακούργημα με κάθειρξη έως 15 ετών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έφερε νόμο για βιασμό ανηλίκου με μόνο μία ποινή: Ισόβια κάθειρξη. Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα της Βουλής».

Συνέχιζε λέγοντας πως «βιασμός υπάρχει όταν υπάρχει το στοιχείο της βίας. Όταν έχεις ένα παιδί 12 ετών δεν έχει την κρίση και έτσι πάλι βιασμός είναι σε κάθε περίπτωση. Δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης η σεξουαλική επαφή, δεν έχει βούληση το 12χρονο, να έρθει σε σεξουαλική επαφή με συναίνεση».

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, όπως σημείωσε, οι επίδοξοι παιδεραστές αντιμετωπίζουν ποινή καθείρξεως έως 15 έτη, ωστόσο «στην προκειμένη περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί, δεν τεκμαίρεται, δεν υπάρχει συναίνεση, είναι βιασμός και προβλέπεται ποινή ισοβίων».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «έχουμε να κάνουμε με μία πρωτόγνωρη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα. Θύματα παιδιά μέσα στις αίθουσες των ποινικών ακροατηρίων δυστυχώς είναι πολλά. Όμως, παιδιά τα οποία να εκδίδονται, παιδιά που να τα προωθούν στην πορνεία ευτυχώς και δυστυχώς είναι η πρώτη φορά».

 

 

«Όσοι δουλεύουν σε οίκους ανοχής ή διαθέτουν χώρους προκειμένου να βιάζονται ανήλικα έχουν κι αυτοί  ίδια ευθύνη με τους βιαστές, είναι συνεργοί, οι οποίοι θα τιμωρηθούν με ισόβια κάθειρξη», τόνισε ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε πως «μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα δυστυχώς με θύμα ένα παιδί, μωρό στον τομέα της σεξουαλικής ζωής» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «η Δικαιοσύνη θα το κατατροπώσει ποινικά, για να μην γίνει και η χώρα μας μια χώρα της Ασίας,  όπου θεωρείται ότι κάνει τουρισμό ο άλλος, “πηγαίνοντας” με ανήλικα».

«Μου έλεγαν ότι έχουν παιδιά»

Τις περιγραφές και τα στοιχεία ακόμα τεσσάρων ανδρών φέρεται να έδωσε στην κατάθεσή της η 12χρονη στον Κολωνό. Οι αστυνομικοί με τη συνεργασία ειδικού παιδοψυχολόγου εντόπισαν αρχικά τις κλήσεις στο κινητό της 12χρονης, στη συνέχεια της έδειξαν φωτογραφίες τους από τις αστυνομικές τους ταυτότητες και κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» το παιδί, ώστε να μπορέσει να τους δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, το παιδί έδωσε τις περιγραφές των βιαστών της. Οι άνδρες που έχουν ταυτοποιηθεί είναι:

– Ένας «Πάνος»: Είναι 40 ετών από την Παλλήνη, οδηγάει ένα κόκκινο αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας και η γνωριμία τους έγινε μέσω Instagram.

– Ένας «Αλέξανδρος»: Είναι 30 ετών από το Ίλιον, οδηγάει μαύρο αυτοκίνητο και σύμφωνα με το κορίτσι έχει ένα παιδί συνομήλικό της, 12 ετών. Η γνωριμία τους έγινε μέσω viber.

Το όνομα του τρίτου άνδρα δεν διευκρινίζεται. Σύμφωνα με τη 12χρονη είναι πατέρας δύο παιδιών και οδηγούσε ένα λευκό ιαπωνέζικο αμάξι . Όπως είπε η ανήλικη συναντήθηκε τρεις φορές μαζί του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από τους επίδοξους βιαστές της 12χρονης εμφανίζονταν στις εφαρμογές με γυναικεία ονόματα, όπως Ελένη και Μαρία. Πίσω από τα γυναικεία ψευδώνυμα μπορεί να κρύβονται άνθρωποι της καλής κοινωνίας.

Οι αστυνομικοί μιλούν για πρόσωπα «έκπληξη». Άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της εκκλησίας, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Τρεις από τους 11 άνδρες που αναγνώρισε η μικρή θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη μετά από την κατάθεσή της.

Οι διάλογοι της 12χρονης με τους παιδοψυχολόγους, στους οποίους περιέγραψε τα προφίλ των βιαστών της:

Ψυχολόγος: Αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρεις;

12χρονη: Ναι, τον βρήκαμε από την εφαρμογή Βlindchat.  Είχαμε ερωτικές επαφές με προφυλάξεις. Μου έδινε 50 ευρώ.

Ψυχολόγος: Πού και πότε βρισκόσασταν;

12χρονη: Συνήθως απόγευμα, ερχόταν με ένα μαύρο P και με ένα άλλο όχημα από τη δουλειά του. Μου είχε πει ότι φτιάχνει αμάξια, ότι έχει συνεργείο.

Ψυχολόγος: Τι ξέρεις για αυτόν;

12χρονη: Έχει νομίζω δύο κόρες ή τρεις… Νομίζω στην ηλικία μου. Αυτός ήξερε ότι εγώ είμαι 16 ετών. Δεν αναρωτήθηκε αν είμαι μικρότερη. Τα λεφτά όλα… και από αυτόν τα έπαιρνε ο Μίχος.

Ψυχολόγος: Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχεις τα κινητά τους;

12χρονη: Nαι, είχα έναν … αλλα δεν ξέρω και πολλά για αυτόν. Ξέρω ότι έχει δυο παιδάκια, είναι παντρεμένος και είχε ένα λευκό T.

Ψυχολόγος: Πόσες φορές βρεθήκατε με αυτόν;

12χρονη: Τρεις, αλλά τώρα δεν έχω το τηλέφωνό του.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος τη ρωτάει και για άλλον άνδρα:

Ψυχολόγος: Αυτός ο άντρας γνωρίζεις είναι παντρεμένος ή ελεύθερος;

12χρονη: Ελεύθερος είναι. Στο viber είχε φωτογραφία με στρατιωτική μπλούζα, αλλά δεν έχει σχέση με τον στρατό.  Και αυτός μου έδινε 50 ευρώ. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

Yπόθεση 12χρονης: «Έδινα τα χρήματα στον Μίχο» – Τα τέσσερα νέα ονόματα βιαστών και το «πρόσωπο κλειδί»

Τις επόμενες κινήσεις της μελετά προσεκτικά η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, η οποία αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε ανακριτικές ενέργειες καθώς φαίνεται να προστίθενται νέα δεδομένα και νέα πρόσωπα στη δικογραφία.

της Άννας Κανδύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στην διάθεση τους όσα το ίδιο το 12χρονο κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς στην κατάθεση της. Το παιδί φαίνεται να έχει αναφερθεί σε τουλάχιστον τέσσερις άντρες, αναφέροντας τα μικρά τους ονόματα, οι οποίοι την βίασαν έναντι αμοιβής, ενώ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση που βίωνε με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, προσωρινά κρατούμενο Ηλία Μίχο.

Στην κατάθεσή της, η 12χρονη είναι απόλυτη ότι τα χρήματα που της έδιναν οι παιδοβιαστές ήταν 50 ευρώ κάθε φορά, «πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν» και ποτέ σε άλλον, από την οικογένεια της, «γιατί θα μου έλεγαν “που τα βρήκες;”».

Φέρεται επίσης να έχει πει πως «στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου» ενώ έχει αναφέρει πως τα ονόματα των ανδρών, τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της με γυναικεία ονόματα.

Η κατάθεση της ανήλικης

-Σε εσένα έδιναν τα χρήματα, στο χέρι;

-Ναι

-Τι χρήματα σου έδιναν;

-50 ευρώ , κάπου εκεί.

-Ήταν διαφορετικές οι τιμές;

-Όχι,εκεί ήταν στα 50

-Τα 50 ευρώ τι τα έκανες μετά εσύ;

-Πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν

-Έδινες σε κάποιον άλλον;

-Όχι ποτέ, γιατί θα μου έλεγαν που τα βρήκες.

«Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου.».

Το «πρόσωπο κλειδί» στην υπόθεση και τα τέσσερα ονόματα Τουλάχιστον τέσσερα μικρά ονόματα ανδρών, πέραν των δύο προφυλακισμένων, που όπως κατήγγειλε την βίασαν, ανέφερε η 12χρονη κοπέλα στην κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές.

«Πρόσωπο κλειδί» στην υπόθεση φαίνεται πως είναι πρόσωπο το οποίο ειχε καθημερινή επαφή με τον Ηλία Μίχο, καθώς είχαν στενή επαγγελματική συνεργασία.

Ωστόσο, το πρόσωπο αυτό φαίνεται να μην έχει κληθεί να καταθέσει στις Αρχές, αφού η μαρτυρία του δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, με τις Αρχές να αναζητούν πλέον τι ακριβως έχει καταγράφει απο τις επισκέψεις της 12χρονης στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Κατά τις ίδιες πηγες, κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος.