Υπόθεση Λιγνάδη: Εισήγηση για άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος Κούγια – Βλάχου
3 years, 28 days ago
6

Απόφαση να εισηγηθεί την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και Ιωάννη Βλάχου, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος εισηγητής της υπόθεσης. Ωστόσο την τελική απόφαση θα την λάβει το αρμόδιο πειθαρχικο όργανο του ΔΣΑ.

Να σημειωθεί πως οι δυο δικηγόροι εμπλέκονται στην υπόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ειδκότερα ο κ.Κούγιας υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη, ενώ ο κ.Βλάχος εκπροσωπεί καταγγέλοντες.

Τόσο ο κ. Κούγιας όσο και ο κ. Βλάχος είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι δυο δικηγόροι, ο εισηγητής της υπόθεσης αποφάσισε να ζητήσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κούγιας κλήθηκε για εξηγήσεις μετά από δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την υπόθεση του σκηνοθέτη ενώ ο κ. Βλάχος για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας.

Η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου για τους δυο δικηγόρους ξεκίνησε μετά απο τρεις αναφορές που κατέθεσαν στο ΔΣΑ, συνάδελφοί τους δικηγόρους οιοποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση Λιγνάδη.

protothema.gr