Ζαχαράκη: Διευρύνεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Μέσα Ιουνίου θα δούμε αυξητική τάση στις κρατήσεις
2 years, 10 months ago
6

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η διεύρυνση του προγράμματος Τουρισμός για όλους, γνωστοποίησε η  υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

«Πρέπει να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Ανακοινώνουμε τη Δευτέρα ότι διευρύνουμε το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Θα έχουμε περισσότερους δικαιούχους σε περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, το 25% με 30% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει, και η διάθεση είναι να ανοίξει η συντριπτική πλειοψηφία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό, αλλά και στο τι περιμένουν από τη φετινή σεζόν.

Διαβατήριο προς την ανάκαμψη το εμβόλιο

«Στην Κέρκυρα ανοίγει τη Δευτέρα το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και θα επιταχύνει τη διαδικασία. Έχουμε τελειώσει τον εμβολιασμό με τα μικρότερα νησιά, τα πρώτα 32, προχωράμε στα νησιά μέχρι 100.000 κατοίκους, τα οποία είναι 36 και τελειώνουν μέχρι τέλος Μαίου και μένουν τα υπόλοιπα 19. Υπάρχουν νησιά με εντυπωσιακά ποσοστά εμβολιασμού, όπως στην Μύκονο και την Πάρο. Το μήνυμα πρέπει να είναι σταθερό: με τον εμβολιασμό ανοίγουμε τα φτερά μας, είναι ένα βήμα προς την ελευθερία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρέπει να κατανοήσουν ότι το εμβόλιο είναι ένα ένα διαβατήριο προς την ανάκαμψη», είπε.

Για τη Βρετανία τόνισε στο Open, πως ευελπιστεί ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για διακοπές στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τις κρατήσεις τόνισε ότι αυτή τη στιγμή  αυξομειώνονται βλέπει κυμαίνονται στο 20% -25%, αλλά θεωρεί ότι «θα δούμε σταθερά αυξητική τάση από τα μέσα Ιουνίου και πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το κλείσιμο των σχολείων στα ξένα κράτη».

in.gr