Αφγανιστάν: Τέλος οι έρευνες για επιζώντες από το σεισμό – Πάνω από 1.000 οι νεκροί
1 year, 9 months ago
6

Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των ερευνών για άλλους επιζώντες

Οι αρχές στο Αφγανιστάν τερμάτισαν τις έρευνες για επιζώντες από τον ισχύρο σεισμό 6,1 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

10.000 σπίτια καταστράφηκαν

Περίπου 10.000 σπίτια καταστράφηκαν εν μέρει ή τελείως από τον σεισμό -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, πρόσθεσε ο Μοχάμαντ Νασίμ Χακάνι, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης Καταστροφών στο Reuters.

Διαβάστε επίσης Αφγανιστάν: Σκηνές χάους και οδύνης στα νοσοκομεία μετά τον σεισμό

Διαβάστε επίσης Αφγανιστάν: Πάνω από 950 νεκροί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Διαβάστε επίσης Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 250 νεκροί

Ο προχτεσινός σεισμός στο Αφγανιστάν, 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε παγκόσμιο σοκ για το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε. Στα νοσοκομεία των πόλεων Γκαρντέζ και Γάζνι, όπου μεταφέρονταν οι τραυματίες επειδή μόνο εκεί υπάρχουν χειρουργεία, εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους. Οι επιζώντες από το σεισμό, βυθισμένοι στην απόγνωση, το φόβο και την οδύνη προέβαιναν σε συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Πλήττεται συχνά από σεισμούς

Σημειώνεται ότι το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως στον ορεινό όγκο του Χιντού Κους που βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική.

in.gr