Αυτός είναι ο άνδρας με τα κέρατα που εισέβαλε στο Καπιτώλιο
3 years, 3 months ago
6

Πρόκειται για τον Τζέικ Ανγκέλι, 32χρονών που απαγγέλλεται τραγουδιστής, σεναριογράφος και ηθοποιός.

Τον γύρο του κόσμου οι εικόνες από την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, με έναν εξ αυτών να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, αφού εμφανίστηκε γυμνόστηθος με ένα ζευγάρι κέρατα στο κεφάλι του, ένα γούνινο καπέλο και βαμμένος στο πρόσωπο. Πρόκειται για τον 32χρονο Τζέικ Ανγκέλι, ο οποίος συχνά κατονομάζεται ως Qanon Shaman.

Ο Ανγκέλι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος μιας ομάδας διαδηλωτών που εισέβαλαν στο κτήριο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία της Ουάσινγκτον. Στην συνέχεια, μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας όπου φωτογραφήθηκε να φωνάζει και να ποζάρει πάνω στην έδρα.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία:

svg%3EΟ Ανγκέλι είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ και έχει γίνει μια εξέχουσα προσωπικότητα σε συλλαλητήρια υπέρ του Ρεπουμπλικανού. Φορά πάντα με το γούνινο καπέλο του με τα κέρατα και είναι το ίδιο βαμμένος στο πρόσωπο και γυμνόστηθος. Πρόσφατα μάλιστα είχε βρεθεί στις συγκεντρώσεις της Αριζόνα ζητώντας την ανατροπή των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Ο Ανγκέλι, που απαγγέλλεται τραγουδιστής, σεναριογράφος και ηθοποιός, έχει παραδεχτεί την πίστη του στο Qanon, η οποία ξεκίνησε έχοντας διαβάσει θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο. «Σε ένα σημείο, όλα έκαναν κλικ με κάποιον τρόπο» είπε σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο. «Τώρα βλέπω την πραγματικότητα του τι συμβαίνει».

To Qanon είναι ένας όρος ομπρέλα για ένα ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται, ψευδώς, ότι ο κόσμος διευθύνεται από μια σειρά παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά και που συνωμοτούν εναντίον του Τραμπ ενώ λειτουργούν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας παιδιών. Οι οπαδοί του Qanon πιστεύουν πως αυτή η κλίκα περιλαμβάνει κορυφαίους Δημοκρατικούς, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Σόρος καθώς και αρκετούς διάσημους του Χόλιγουντ, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τομ Χανκς, η Έλεν ντε Τζένερις και θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τον QAnon, ο Τραμπ προσλήφθηκε από κορυφαίους στρατηγούς για να διεκδικήσει πρόεδρο το 2016 προκειμένου να διαλύσει αυτήν την εγκληματική συνωμοσία, να τερματίσει τον έλεγχο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης και να φέρει τα μέλη του στη δικαιοσύνη.

svg%3E

Την ίδια ώρα, ένας 60χρονος άνδρας από το Αρκάνσας μπήκε στο γραφείο της προέδρου Νάνσι Πελόζι.

Ο Ρίτσαρντ Μπάρνετ αργότερα δήλωσε στους New York Times, ότι έκατσε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου της Πελόζι, ενώ έδειξε και έναν φάκελο που έκλεψε ως αναμνηστικό. όπως είπε: «Άφησα ένα κέρμα στο γραφείο της. Και της άφησα και ένα σημείωμα στο γραφείο της που λέει ‘Η Νάνσι Μπίγκο ήταν εδώ, σκυ@@». Επίσης, αρνήθηκε τις κατηγορίες πως εισέβαλε στο γραφείο της, ισχυριζόμενος πως χτύπησε ευγενικά την πόρτα και πως τον έσπρωξαν οι άλλοι διαδηλωτές.

svg%3E

epaselect epa08923440 A supporter of US President Donald J. Trump sits on the desk of US House Speaker Nancy Pelosi, after supporters of US President Donald J. Trump breached the US Capitol security in Washington, DC, USA, 06 January 2021. Protesters stormed the US Capitol where the Electoral College vote certification for President-elect Joe Biden took place. EPA/JIM LO SCALZO

pagenews.gr