Αγοράκι επιβίωσε μόνο στο δάσος για δυο ημέρες
27 days ago
6

Ένα αγνοούμενο αγόρι 4 ετών βρέθηκε ασφαλές, αφού επιβίωσε δύο ημέρες μόνο του στο άγριο δάσος της Μοντάνα σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Ράικερ Γουέμπ βρέθηκε σώος αλλά «πεινασμένος, διψασμένος και κρυωμένος» μετά από διήμερη έρευνα στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λίνκολν.

Αγνοούνταν

Ο 4χρονος δηλώθηκε ως αγνοούμενος λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής από έναν γείτονα που ανησύχησε.

Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ωστόσο ότι αγνοούταν ήδη για περισσότερες από δύο ώρες σε εκείνο το σημείο και ότι τελευταία φορά τον είχαν δει να παίζει με τον σκύλο της οικογένειας στην αυλή του.

Βρισκόταν μόνος του στη δασώδη περιοχή, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους 4 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα του Σαββάτου, ενώ ταυτόχρονα οι έντονες καταιγίδες δυσκόλευαν την επιχείρηση αναζήτησης.

Οι ομάδες εναέριας έρευνας αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η βροχή και η περιορισμένη ορατότητα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Ο Ράικερ βρέθηκε τελικά περίπου 2,4 μίλια από το σημείο από όπου εξαφανίστηκε, καθώς μια ομάδα 53 ατόμων χτένιζε την περιοχή.

in.gr