Ακσενέρ: Το έθνος μειώνει το φαγητό κι ο Ερντογάν φτιάχνει παλάτια
2 years, 8 months ago
6

Συνεχίζεται στην Τουρκία, η θύελλα αντιδράσεων για το υπερπολυτελές θέρετρο του Ερντογάν το οποίο σε συνδυασμό με την αδιανόητη προτροπή της συζύγου του,  Εμινέ Ερντογάν, προς τους πολίτες να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της τουρκικής αντιπολίτευσης που σπεύδει να εκμεταλλευτεί τα πολιτικά κέρδη.

Την σκυτάλη, πήρε αυτή την φορά η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του Καλού Κόμματος, που μιλώντας στην κοινοβουλευτική της ομάδα, έδειξε ένα πιατάκι του καφέ, λέγοντας ότι «αυτές είναι οι μερίδες του λαού».

Όπως ανέφερε, «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, όταν πρόκειται να στηρίξουμε τους πολίτες μας, όσοι έχουν καβούρια στις τσέπες τους, δεν γνωρίζουν όρια όταν πρόκειται να τα μαζέψουν από το έθνος μας. Π.χ. Όταν είπαμε, ‘Σταμάτα τις δημόσιες σπατάλες’, ο κ. Ερντογάν βγήκε και εξέδωσε εγκύκλιο λιτότητας. Αλλά η λιτότητα δεν περνάει καν έξω από το παλάτι. Όλοι στη χώρα πρέπει να κάνουν οικονομία. Το έθνος μας πρέπει να μειώσει τις μερίδες του, αλλά ο φίλος μας (σ.σ. Ερντογάν) μπορεί να πάρει μερικά αεροπλάνα ακόμη. Για παράδειγμα έχει το δικαίωμα να απολαύσει το νέο του θερινό παλάτι και να ξοδεύει 8,6 εκατομμύρια λίρες κάθε μέρα για το παλάτι, κάτι που ισοδυναμεί με 3700 βασικούς μισθούς μηνιαίως. Κάθε μέρα, όχι κάθε μήνα, για το παλάτι του. Βλέπετε τη νοοτροπία;».

«Ντροπή σου»

Παράλληλα, η ηγέτης της ακροδεξιάς παράταξης χλεύασε τον Ερντογάν για το λάθος που έκανε με τα… πληρωμένα εμβόλια στην Ευρώπη.

«Είπε ότι τα εμβόλια στην Ευρώπη τα πληρώνουν οι πολίτες. Το ακούσαμε και ντραπήκαμε, αλλά ο κ. Ερντογάν δεν ντράπηκε για τη γελοία κατάσταση στην οποία υπέπεσε;  Στην πραγματικότητα, ξέρετε ποιος πουλά το εμβόλιο στους πολίτες του; Εσείς το πουλάτε, εσείς! Πρώτα αυξήσατε το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 15% και μετά το φυσικό αέριο κατά 12%. Υπάρχει άλλος αρχηγός κυβέρνησης που αύξησε τις βασικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας εκτός από εσάς; Ρίξε μια ματιά γύρω σου. Κοίτα και μετά να ντραπείς! Ντροπή σου!», ανέφερε χαρακτηριστικά, η Μεράλ Ακσενέρ, σύμφωνα με το sigmalive, επικρίνοντας στη συνέχεια την κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, η ηλεκτρική ενέργεια έχει αυξηθεί 8 φορές. Και η συνολική αύξηση ήταν 98,6%. Την ίδια περίοδο, το φυσικό αέριο αυξήθηκε 13 φορές. Και η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί 110% τα τελευταία τρία χρόνια. Υπάρχει ένας τοίχος μπροστά σας κι αυτός ο τοίχος είναι τα τείχη του παλατιού σας. Οι κραυγές του έθνους μας σκοντάφτουν σε αυτά τα τείχη και επιστρέφουν πίσω», ανέφερε.

Στο ίντερνετ η Ελλάδα είναι μπροστά από την Τουρκία

Συνέχισε δε, λέγοντας:  «Υπάρχουν μόνο δύο χώρες που η Τουρκία έχει αφήσει πίσω όσον αφορά την απόδοσή της στο θέμα της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Μεξικό και Κολομβία.
Λοιπόν, η χώρα μας, που προσφέρει αργό και ακριβό internet, το καθιστά και προσβάσιμο; Δυστυχώς όχι. Ας κάνουμε μια απλή σύγκριση: Το 2010, η αναλογία των συνδρομητών ευρυζωνικού διαδικτύου σε σχέση με τον πληθυσμό στην Τουρκία ήταν 9%. Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, αυξήσαμε αυτό το ποσοστό σε 18.5%. Μπορώ να ακούσω τις κραυγές χαράς από τους φίλους σου στο AKP. Αλλά μην είσαι πολύ χαρούμενος. Διότι την ίδια περίοδο, ο μέσος όρος σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αυξήθηκε από 24% σε 32%. Η Ουγγαρία από 19% σε 32% και η Ελλάδα από 19% σε 39%», σημείωσε η Μεράλ Ακσενέρ.

in.gr