Amazon: Πάει για το «μπαμ» με την εξαγορά της MGM
2 years, 10 months ago
6

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί της Τρίτης (18/5) η είδηση που θέλει την Amazon να διαπραγματεύεται με την MGM για την εξαγορά της. Όπως αναφέρει το BBC ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) για 9 δις.  δολάρια.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στούντιο του Χόλιγουντ, που ασχολείται με την παραγωγή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Όλοι τη γνωρίζουμε από το λιοντάρι που έχει για λογότυπο και πολλές φορές έχουμε δει στους τίτλους των ταινιών. Η MGM είναι μια από τις μακροβιότερες εταιρείες παραγωγής ταινιών στην ιστορία του Χόλιγουντ. Μετράει σχεδόν 100 χρόνια στο χώρο και διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών και σειρών. Αναφέρονται χαρακτηριστικά οι ταινίες «The Wizard of Oz», «James Bond» και άλλες.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το χρέος της MGM υπολογίζεται στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, η Journal όπως και άλλα αμερικανικά μέσα ρίχνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης της πτώσης της στην συμπεριφορά του μεγαλύτερου μετόχου, Ούλριχ, ο οποίος το 2018 απέλυσε τον επιτυχημένο διευθύνοντα σύμβουλο Γκάρι Μπαρμπερ. Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι στιγμής ούτε η Amazon, αλλά ούτε η MGM δεν έχουν επιβεβαιώσει τίποτα στο BBC για τις συζητήσεις τους.

in.gr