Amazon: Περιορίζει την πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
1 year, 9 months ago
6

Ο διαδικτυακός γίγαντας εμπορίου της Amazon έχει περιορίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ζητήματα στον ιστότοπό του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

  • Διαβάστε επίσης: Οι πιο ασφαλείς και πιο επικίνδυνες χώρες για ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ+

Η εταιρεία έκανε το βήμα αφού φέρεται να δέχτηκε πιέσεις από τις αρχές στο κράτος του Κόλπου.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες στα ΗΑΕ. Η έκφραση υποστήριξης για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί προσβολή.

«Ως εταιρεία, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων πρέπει να προστατεύονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στο BBC.

«Τα καταστήματα της Amazon σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσαν.

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να περιορίσει τις αναζητήσεις αφού απειλήθηκε με κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΑΕ, σύμφωνα με τους New York Times.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ είπε ότι κάλεσε έναν κορυφαίο διπλωμάτη των ΗΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα tweets της αμερικανικής πρεσβείας που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των LGBT.

Παράνομο το… ουράνιο τόξο;

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναρτήσει μια σημαία με ουράνιο τόξο και ένα μήνυμα αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τον μήνα Υπερηφάνεια.

Οι αξιωματούχοι του Κουβέιτ επέκριναν την πρεσβεία για «υποστήριξη της ομοφυλοφιλίας» και ζήτησαν να μην συμβεί ξανά.

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων περιορίζονται αυστηρά στο Κουβέιτ και είναι παράνομο εκεί οι άνδρες να είναι ομοφυλόφιλοι.

Επίσης αυτόν τον μήνα, οι αρχές στη Σαουδική Αραβία κατέσχεσαν παιχνίδια και παιδικά ρούχα στο χρώμα του ουράνιου τόξου , τα οποία ισχυρίζονται ότι ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Μια αναφορά έδειξε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου αφαιρούσαν μια σειρά  ειδών από καταστήματα στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Περιλάμβαναν κλιπ μαλλιών, pop-it, μπλουζάκια, καπέλα και μολυβοθήκες.

in.gr