Αντικυκλώνας φέρνει σημαντική αλλαγή στη θερμοκρασία της Ευρώπης – Τι περιμένουμε στην Ελλάδα
3 years, 4 months ago
6

Σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία πολλών χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα πρόκειται να προκαλέσει η συγκεκριμένη ατμοσφαιρική κυκλοφορία

Σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία πολλών χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα πρόκειται να προκαλέσει ένας αντικυκλώνας που θα περάσει από τη Γηραιά Ήπειρο έως το τέλος του Νοεμβρίου.

Ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας που εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη θα φέρει ήπιο καιρό με ομίχλες στη χώρα μας. 

Εξαιτίας της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Ελλάδα θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στον βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα. Το συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό επίπεδο αξιοποιείται στη μετεωρολογία για τη μελέτη των κινήσεων θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

https://youtu.be/KYVgy2ju8wg

Πηγή: meteo.gr