Απάντηση Μπακογιάννη σε δημοσιεύματα: Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο στις γειτονιές
1 year, 3 months ago
6

Εντονα αντέδρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στα σχόλια που αναγράφονται σε ιστοσελίδες που στηρίζουν τον Σύριζα, για την παρουσία ενός χρυσαυγίτη στην περιοδεία του στον Αγιο Παντελεήμονα.

Σημειώνοντας ότι όταν συναντάς ανθρώπους δεν ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.. ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να περπατά και να περιοδεύει στους δρόμους της Αθήνας για να ακούσει τους πολίτες και ότι την Χρυσή Αυγή την πολεμάς αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της πόλης. Οχι με λόγια στην τηλεόραση και στο ιντερνετ, αλλά στήν πράξη με έργο στις γειτονιές.

Γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης στο facebook:

Θα το πω μία φορά, με την ευχή να μην χρειαστεί να το επαναλάβω.

1- Στην αυτοδιοίκηση η πολιτική γίνεται στους δρόμους. Ούτε στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία, ούτε στα ζεστά σαλόνια, ούτε στα θερμόαιμα accounts.

2- Στην εποχή μας, ευτυχώς, μετά από αγώνες, όταν συναντάς ανθρώπους, δε ζητάς πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.
Δύο βασικές αρχές που η αριστερά υποτίθεται ότι γνωρίζει.

Σε όσους με στηλιτεύουν που κινούμαι με αυτόν τον τρόπο, τους έχω νέα, αλλά και μια πρόταση.

Τα νέα είναι ότι θα συνεχίσω να περπατάω σε όλη την Αθήνα και να μιλάω με όλους, όπως κάνω τόσα χρόνια, γιατί η δημοκρατία δυναμώνει με την πραγματική έγνοια για τα προβλήματα, ιδιαίτερα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Γιατί θέλουμε μια Αθήνα χωρίς μίσος, χωρίς φόβο, χωρίς κραυγές και ψιθύρους.

Η πρόταση είναι, αντί να κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική ανακτόρων (το παθαίνουν συχνά αυτό οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου), καλύτερα να σκεφτούν το σχέδιο τους για την Αθήνα. Και όταν ανακοινωθεί ο υποψήφιος τους, να πάμε να περπατήσουμε την πόλη μαζί. Εκτός αν έχουν συνηθίσει στα παχιά χαλιά και πια φοβούνται μην λερώσουν τα παπούτσια τους.
Όσο για την ΧΑ, τον φασισμό τον τρέφει η εγκατάλειψη στην οποία έχει καταδικάσει την πρωτεύουσα η πολιτεία. Ας αναλογιστεί λοιπόν τις ευθύνες της και ας αφήσει εμάς να τον πολεμήσουμε. Όχι με λόγια στην τηλεόραση και το ίντερνετ, αλλά στην πράξη, με έργο στις γειτονιές.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

Οι επιθέσεις και τα σχόλια σε βάρος του Κώστα Μπακογιάννη ξεκίνησαν όταν ιστοσελίδες και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν σε μια φωτογραφία από την περιοδεία του στον Αγιο Πεντελεήμονα, όπου δίπλα του περπατάει ο Σπύρος Γιαννάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιαννάτος ήταν μαζί με την Θέμις Σκορδέλη μέλος και πρόεδρος επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα με διασυνδέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Στην ανάρτηση πάντως του Κώστα Μπακογιάννη απο την περιοδεία του στον Αγιο Παντελεήμονα, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρεται στην μητέρα με την οποία περπατά στην γειτονιά και όχι στον άνδρα δίπλα του, γεγονός που δείχνει οτι ο Γιαννάτος βρέθηκε εκεί με δική του πρωτοβουλία. Περπάτησα την γειτονιά με μια νέα μητέρα γράφει ο Κώστας Μπακογιάννης, που γεννήθηκε εδώ..

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την περιοδεία του στον Αγιο Παντελεήμονα:

«Προσπαθούμε πολύ…». Αυτή είναι η απάντηση που μου έμεινε από τη σημερινή κουβέντα με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Ένας άλλος κόσμος στην ίδια πόλη. Μία περιοχή που δεν ζει στην κανονικότητα και οι άνθρωποί της έχουν καταδικαστεί στην ανισότητα, την αδικία και τον φόβο. Ο Άγιος Παντελεήμονας ξεχάστηκε από την ελληνική πολιτεία και γκετοποιείται. Περπάτησα τη γειτονιά με μία νέα μητέρα που γεννήθηκε εδώ και συνεχίζει να μένει εδώ και να μεγαλώνει το τεσσάρων ετών παιδί της. Είδαμε μαζί τα κτίρια που έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά και τόσα άλλα που έχουν καταληφθεί. Περάσαμε και από το αστυνομικό τμήμα όπου έμαθα ότι το τμήμα ασφαλείας έχει 47 οργανικές θέσεις, αλλά διαθέτει μόνο 13 άτομα. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί να πάει το παιδί στην παιδική χαρά γιατί έχει αλλάξει χρήση. Έχει γίνει αποχωρητήριο, στέκι τοξικομανών και χώρος παρεμπορίου. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με άνεση. Δεν μπορεί να απολαύσει το αυτονόητο, μία βόλτα. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στον Άγιο Παντελεήμονα. Ούτε καν το πλύσιμο της πλατείας που έχει να γίνει από τότε που κατασκευάστηκε. Γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα. Το θέμα βέβαια δεν είναι να καθαριστεί μόνο η πλατεία, αλλά και οι συνειδήσεις όσων εμφανίστηκαν στις εκλογές και εξαφανίστηκαν. Κρατάω το «Να ξαναέρθεις Κώστα» και απαντώ ότι δεν θα ξαναέρθω μία φορά, θα έρχομαι. Γιατί όταν έρχεσαι βλέπεις, ακούς, ζεις και μόνο τότε μπορείς να δώσεις λύσεις.