Απειλεί η Ρωσία τις ΗΠΑ: «Θα κτυπήσουμε το ηφαίστειο του Yellowstone – Θα αφανιστεί ο δυτικός πολιτισμός»
1 month, 22 days ago
6

Το εθνικό πάρκο του Yellowstone στις ΗΠΑ πρότεινε Ρώσος ειδικός να κτυπήσει η Ρωσία προκαλώντας, όπως είπε τεράστια καταστροφή που θα αφανίσει το δυτικό πολιτισμό.

Στην συζήτηση η οποία περιστρεφόταν γύρω από τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας έτσι όπως επιδεινωθεί μετά την πόλεμο στην Ουκρανία ο Ρώσος ειδικός είπε:

«Τόσο ο Sarmat όσο και ο Poseidon φέρουν περίπου το ίδιο πυρηνικό φορτίο. Ο στόχος των δύο αυτών όπλων μπορεί να εθνικό πάρκο Yellowstone θα εκραγεί σε μια έκρηξη ενός υπερηφαιστείου η οποία μπορεί να αφανίσει τον δυτικό πολιτισμό από προσώπου γης.»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής η γνωστή  Olga Skabeyeva συμπλήρωσε  με κάποια  δόση ειρωνείας: «Και πρόκειται για ένα όμορφο πάρκο».

Ο Ρώσος ειδικός αναφερόταν στα όπλα RS-28 Sarmat και στην πυρηνική τορπίλη Poseidon. Το πρώτο είναι ένας διηπειρωτικός πύραυλος, υγρών καυσίμων ο οποίος μπορεί να μεταφέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές επανεισόδου (MIRV) μεταξύ 10 και 15 ή αριθμό από από πολυηχητικά οχήματα επανεισόδoυ  γνωστά ως Avangard. Η εμβέλειά του εκτιμάται στα 18.000 χλμ.

Το δεύτερο όπλο για το οποίο μίλησε ο Ρώσος ειδικός είναι η υπερτορπίλη «Ποσειδών», η οποία φέρεται ικανή να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές σε απόσταση 10.000 χλμ.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Ποσειδών» έχει μήκος 24 μέτρα, η ταχύτητά της εκτιμάται ότι φτάνει τα 180 χλμ.  στο βυθό, μπορεί να καταδύεται σε βάθος 1 χλμ. και πυρηνική κεφαλή 100 ΜΤ, ελέγχεται από τεχνητή νοημοσύνη και έχει εμβέλειά 10.000 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο όπλο μεταφέρεται από πυρηνοκίνητα υποβρύχια όπως το K-329 Belgorod το οποίο αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση της κλάσης των υποβρυχίων που το ΝΑΤΟ ονομάζει Oscar II.

 pronews.gr