Από τον στρατηγό άνεμο την ασύμμετρη απειλή, στο Μάτι και στην στην κλιματική αλλαγή – Οι περίεργες “συμπτώσεις” με τις πυρκαγιές
2 years, 7 months ago
6

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο είχαμε 86 δασικές πυρκαγιές, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται κάποιες που μπήκαν αργότερα, όπως αυτές στο Σούνιο και το Πεδίο του Άρεως.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι καταγγελίες για προσπάθειες εμπρησμών, όπως και οι συλλήψεις υπόπτων.

Ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για εμπρησμούς, ενώ ολο και περισσότεροι απορούν πόσα τυχαία μπορεί να είναι αυτά που ζούμε τα τελευταία 24ωρα.

 

Έχουν γίνει 4-5 μεγάλες πυρκαγιές είπε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής στα δύσκολα σημεία που δεν θέλουμε να συμβεί – Φυσικά και το μυαλό μας πηγαίνει στον εμπρησμό.

Ακολουθούν κάποιες από τις περίεργες συμπτώσεις:

 

1) Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάντος κατήγγειλε απόπειρα εμπρησμού

Με ανάρτησή του στο Facebook, παρουσίασε μία φωτογραφία που δείχνει μεγεθυντικό φακό πάνω σε ξερά χόρτα.

 

2) Φωτιά μέχρι και στο πεδίο του Άρεως – Μια γυναίκα ασιατικής καταγωγής συνελήφθη καθώς φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο αντιπεριφερειάρχη κεντρικής Αττικής η γυναίκα φέρεται να επιχείρησε να βάλει φωτιά εξωτερικά του Πεδίου από την πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σε δύο σημεία.

 

 

 

 

 

 

 

3) Καλαμάτα: Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση – Αύριο στον Εισαγγελέα

 

Ενας άνδρας συνελήφθη πριν λίγες ώρες στην Καλαμάτα, κατηγορούμενος για εμπρησμό στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο κατηγορούμενος άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην Μεσσηνία και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα

Οι φωτιές είναι πολλές το τελευταίο 48ωρο στον νομό Μεσσηνίας και ακόμη κάποια μέτωπα είναι ενεργά και καίνε εκτάσεις.

 

 

4) Έρευνες για εμπρησμό σε Ηλεία και Φωκίδα

 

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί μαρτυρίες για εμπρησμό στην περιοχής της Ηλείας, που πλήττεται τα τελευταία 24ωρα από μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχει μεταβεί στην Ηλεία, μετά από μαρτυρίες για ύποπτο άτομο με μηχανάκι, στις περιοχές που ξέσπασαν οι πυρκαγιές.

Σχετική μαρτυρία υπάρχει και από χειριστή πυροσβεστικού ελικοπτέρου, αλλά και από κατοίκους.

Παράλληλα, στη Δωρίδα Φωκίδας το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει ύποπτο άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς φέρεται να πραγματοποιούσε εργασίας σε δασική περιοχή που ξέσπασε πυρκαγιά.

 

5) Νέες φωτιές στην Αττική το απόγευμα της Παρασκευής – Στο Σούνιο και τα Άνω Λιόσια

 

Αυτές οι δύο νέες φωτιές, την ίδια στιγμή που έχουμε τόσα ενεργά μέτωπα, προκάλεσαν πολλές απορίες.