«Αποναζιστικοποιηθήκατε ποτέ;» Επίθεση της Ζαχάροβα στους Γερμανούς
2 years, 27 days ago
6

Η αποστολή όπλων στο Κίεβο από τη Γερμανία εξόργισε την Ρωσία

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε προς την Γερμανία η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, μετά την απόφασή της να δώσει τελικά έγκριση για την αποστολή όπλων και συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.  

Η Ζαχάροβα απευθυνόμενη με ειρωνικό ύφος τους Γερμανούς, διερωτήθηκε αν τελικά η η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη χώρα τους πέτυχε μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ίδια σημείωσε ότι η απόφαση για την αποστολή όπλων είναι αντίθετη με τη γραμμή της χώρας: «Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική πλευρά προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γενική γραμμή του Βερολίνου», δήλωσε η Ζαχάροβα και έκανε λόγο για απειλή ακόμα και της ευρωπαϊκής ασφάλειας:

«Αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον καγκελάριο κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από την Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια» σημείωσε και πρόσθεσε σχολιάζοντας την συμφιλίωση της χώρας της με την Γερμανία: «Για άλλη μια φορά, όπως πολλές άλλες στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία στρέφονται εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις Σολτς για συμφιλίωση Γερμανίας και Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές. Η Γερμανία καλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού πολέμου, αλλά ενός “καυτού” πολέμου».

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ κατέληξε αναφέροντας: «Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί, που εύκολα μπορούν να δώσουν πάτημα σε νεοναζί και τρομοκράτες. Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, μας κάνει, θέλοντας και μη, να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;».

newsbreak.gr