Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ διεκδικεί ο Αδωνις Γεωργιάδης από τον Παύλο Πολάκη
1 year, 1 month ago
6

Λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το δάνειο Πολάκη και την δημοσιοποίηση της συζήτησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε στη θέση του εναγομένου, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη.

Αφορμή μια ανάρτηση του Παύλου Πολακη στο Facebook  με την οποία καταφερόταν όπως το συνηθίζει άλλωστε κατά του Αδωνι Γεωργιάδη επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Τα όσα ανέφερε κρίνονται ως ψεύδη και συκοφαντικά από τον Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ζητεί χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου». Επίσης, ζητεί να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (Facebook), να παραλείπει ο Παύλος Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική  κράτηση διαρκείας ενός (1) έτους σε βάρος τους, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Το ανέφερε στην ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης 

Η επίδικη ανάρτηση έγινε στις 30.04.18 στην οποία αναφερόταν ότι:

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..»
«Ακολουθεί φωτογραφία μου με την σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα». Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το ζήτημα της εταιρίας ελέγχθη από την αρμόδια επιτροπή πόθεν έσχες της βουλής και από τον έλεγχο ουδέν μεμπτό προέκυψε καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει off shore εταιρία .