Ασανσέρ τρόμου: Βουτιά 84 ορόφων για 6 παγιδευμένα άτομα [βίντεο]
9 months, 12 days ago
6

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν κάποιοι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί σε ένα ασανσέρ στο Σικάγο των ΗΠΑ και νόμιζαν ότι θα πεθάνουν, όταν αυτό κατέρρευσε για 84 ορόφους.

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου, έπεσαν από τον 95ο όροφο στον 110 όροφο ενός ουρανοξύστη που ήταν γνωστός ως John Hancock Center το πρωινό της περασμένης Παρασκευής.

Στη συνέχεια, έστειλαν μηνύματα σε φίλους προκειμένου να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τελικά απελευθερώθηκαν μετά από μια δοκιμασία διάρκειας 3 ωρών.

Οι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι ένα σπασμένο «σχοινί ανύψωσης» προκάλεσε την πτώση. Ευτυχώς, γι’ αυτός τα καλώδια που ήταν συνδεδεμένα με την καμπίνα, απέτρεψαν το χτύπημα στο έδαφος.
Ο ουρανοξύστης όπου σημειώθηκε το περιστατικό είναι το 4ο ψηλότερο κτίριο στο Σικάγο

Η ομάδα των 6 ατόμων είχε μόλις φύγει από ένα μπαρ στον 95ο όροφο προκειμένου να κατέβει στο λόμπι.

Ο 50χρονος Τζέιμι Μοντεμάγιορ, που ήταν στο ασανσέρ με την σύζυγό του, είπε ότι αρχικά ένιωσε πως απλά κατέβαινε κάτω το ασανσέρ, αλλά στη συνέχεια άρχισε να πέφτει. Ακολούθησε ένα ξαφνικός θόρυβος και σκόνη άρχισε να εισχωρεί στην καμπίνα. Όσοι ήταν μέσα άρχισαν να ουρλιάζουν, να προσεύχονται και να κλαίνε, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πίστευα ότι θα πεθάνουμε» είπε ο Μοντεμάγιορ, που είχε πάει ταξίδι στο Σικάγο από το Μεξικό.
Οι Πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν μία τρύπα στον τοίχο για να φτάσουν στις πόρτες του ασανσέρ.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τους παγιδευμένους ανοίγοντας μια τρύπα στον τσιμεντένιο τοίχο. «Έπρεπε να σπάσουμε έναν τοίχο στον 110 όροφο του χώρου στάθμευσης προκειμένου να ανοίξουμε τις πόρτες του ασανσέρ» δήλωσε ο Πάτρικ Μαλόνεϊ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σικάγο.

Να σημειωθεί ότι ο ανελκυστήρας είχε περάσει από έλεγχο τον περασμένο Ιούλιο ενώ το συγκεκριμένο κτίριο είναι το 4ο ψηλότερο στην πόλη.

Φωτογραφίες: YouTube, Wikipedia