Άσχημες εξελίξεις στην Γαλλία: Οι διαδηλωτές κλέβουν οπλισμό! – Λεηλασίες και καταστροφές παντού
2 months, 28 days ago
6

Στη Μασσαλία, κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε καταστήματα όπλων και έκλεψαν κυνηγετικά τυφέκια, αλλά όχι πυρομαχικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Ένας άνδρας συνελήφθη με τυφέκιο που πιθανότατα είχε αρπάξει από συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μόνο που στα βίντεο φαίνονται να έχουνε κλέψει πολύ πιο επικίνδυνα όπλα από απλά κυνηγετικά (που και αυτά επικίνδυνα είναι στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων).

Σε άλλες αναφορές έχει γνωστοποιηθεί πως οι διαδηλωτές έχουν λεηλατήσει αστυνομικά τμήματα και τις αποθήκες οπλισμού τους.

 

 

Αυτό που όμως έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι η επιστολή που έστειλαν τα συνδικάτα της αστυνομίας στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Σήμερα η αστυνομία βρίσκεται στη μάχη καθώς βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα είμαστε εμείς στην αντίσταση και κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ενήμερη γι’ αυτό.»

Με λίγα λόγια οι αστυνομικοί είναι πολύ απογοητευμένη με τον Γάλλο πρόεδρο καθώς τους οποίοι σαν εξιλαστήρια θύματα, δεν τους επιτρέπει να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι σε αυτή την εξέγερση ουσιαστικά των παιδιών των μεταναστών και επιτρέπει να διαλύουν την χώρα με πρόσχημα την δολοφονία του 17χρονου έφηβου.

 

Εντύπωση προκαλεί η χρήση των πυροτεχνημάτων από τους διαδηλωτές ως «πολυβόλων» κατά των αστυνομικών.

 

Άλλοι είναι τέρατα ψυχραιμίας και τρώνε σάντουιτς εν μέσω συγκρούσεων.

 

 

 

 

 

Η στιγμή μιας ισχυρής έκρηξης στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο που κοινοποιήθηκε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας. «Σκηνές λεηλασίας και βίας είναι απαράδεκτες», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε Λυών, Στρασβούργο και Γκρενόμπλ αναφέρθηκαν λεηλασίες καταστημάτων και συγκρούσεις νεαρών με αστυνομικούς.

 

 

 pronews.gr