Αυγενάκης: Τα 6 «δεκανίκια» του Τσίπρα καταργούν κάθε έννοια του Συντάγματος
7 months, 6 days ago
6

«Το χθεσινό πληρεξούσιο ευτελίζει στην ουσία την ελεύθερη βούληση των βουλευτών. Δεν νοείται βουλευτής να χαρίζει εν λευκώ και προκαταβολικά την ψήφο του. Τίθεται θέμα ηθικής τάξης και συνταγματική εκτροπής».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1».

«Ένα πληρεξούσιο έξι αλά-καρτ βουλευτών, τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα, καταργούν κάθε λέξη και έννοια του Συντάγματος. Στην αγωνία τους να κρατήσουν όρθια την κυβέρνηση δίνουν λευκή επιταγή στο κ. Τσίπρα» προσέθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Μίλησε επίσης για εκβιασμό του κ. Τσίπρα από τον κ. Καμμένο που έχει, όπως υποστήριξε, καταλήξει να κηλιδώνει τη συνταγματική λειτουργία της Βουλής. 

«Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε ο πρωθυπουργός να μην διστάζει να ευτελίζει ανοιχτά τους θεσμούς του Κοινοβουλίου και να κατευθύνει εντολές προς τον πρόεδρο της Βουλής, λες και είναι υφιστάμενος του. Ένας πρωθυπουργός εκβιαζόμενος, ένας πρωθυπουργός που κινητοποιείται από το αίσθημα φόβου είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος. Η Ελλάδα δεν αξίζει έναν τέτοιο πρωθυπουργό» ανέφερε.

Υποστήριξε, τέλος, πως είναι πλέον εμφανής, μετά και την επιστολή του κ. Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, «η καθεστωτική αντίληψη που διέπει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η παντελής έλλειψη σεβασμού στον συνταγματικό διαχωρισμό των εξουσιών που διέπει τη δημοκρατία της χώρας μας».