Αβραμόπουλος: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου
1 year, 3 months ago
6

Οι πολιτικές που έχουν ως στόχο την απομόνωση είναι καταστροφικές για την Ευρώπη, τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτήρισε τη ζώνη Σένγκεν ως το μεγαλύτερο απτό επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης. «Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και να διατηρήσουμε ζωντανές τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ενωσης», υπογράμμισε. «Οφείλουμε όλοι καθημερινά να στέλνουμε ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας, μέσω του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να χαρακτηρίζει και τις επερχόμενες εκλογές, ένα μήνυμα δημοκρατίας και ενότητας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, «τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι».

«Δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά πολιτικά πρότυπα ή συγκεκριμένη διακυβέρνηση. ‘Εχει να κάνει με πολιτικές που ορίζονται ή όχι από κοινωνικότητα, ευθύνη και πραγματική πίστη στην απαραίτητη κοινωνική συνοχή. Με άλλα λόγια για μια πιο ισχυρή και ανθρώπινη κοινωνική πολιτική. Μια κοινωνική Ευρώπη με κοινωνικά κράτη-μέλη», τόνισε ακόμη.