Μπάιντεν: Έξαλλος με ερώτηση για τον Πούτιν – Έβαλε τις φωνές σε ρεπόρτερ
2 years, 10 months ago
6

Έξαλλος έγινε ο Τζο Μπάιντεν, με μια ερώτηση της ρεπόρτερ του CNN, Kaitlan Collins, σχετικά με την συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζο Μπάιντεν, αφού ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε, κατέβηκε από το πόντιουμ με το σακάκι στο ένα χέρι και τα γυαλιά στο άλλο. Την ώρα της εξόδου δεχόταν καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

Όμως την στιγμή που προχωρούσε η Kaitlan Collins, ρεπόρτερ του CNN, πήρε τον λόγο και ρώτησε τον Αμερικανό πρόεδρο: «Γιατί είστε τόσο σίγουρος ότι θα αλλάξει συμπεριφορά ο κ. Πούτιν;»

Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, φανερά εκνευρισμένος, γύρισε και υψώνοντας τη φωνή του απάντησε: «Δεν αισθάνομαι σίγουρος… Τι στο διάολο, τι κάνεις όλη την ώρα; Πότε είπα ότι είμαι σίγουρος;».

 

Ο Μπάιντεν εκνευρισμένος πρόσθεσε: «Αυτό που είπα ήταν ότι αυτό που θα αλλάξει τη συμπεριφορά τους είναι ότι ο υπόλοιπος κόσμος αντιδρά και περιορίζει τη θέση τους στον κόσμο τους. Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα».

Μάλιστα είπε στην ρεπόρτερ «Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, τότε κάνεις λάθος δουλειά».

 

Αργότερα,  πριν την επιβίβασή του στο Air Force One, ο Τζο Μπάιντεν, που είχε ηρεμήσεις,  ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του στη δημοσιογράφο. «Ζητώ συγνώμη που ήμουν απότομος», σημείωσε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. «Κοιτάξτε, για να είσαι καλός δημοσιογράφος πρέπει να είσαι αρνητικός. Ποτέ, όμως, δεν θέτετε θετικές ερωτήσεις», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η Collins δήλωσε ότι εκτιμά τη «συγγνώμη» του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο τη χαρακτήρισε «τελείως αχρείαστη». «Δεν χρειαζόταν να απολογηθεί, αλλά το εκτιμώ» είπε, προσθέτοντας: «Ρωτώντας τον πρόεδρο, δεν σημαίνει ότι έχω μια αρνητική ή θετική άποψη».

in.gr