Bίντεο-σοκ: Λουόμενοι σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης ενώ κολυμπούσαν σε παραλία της Οδυσσού
1 year, 8 months ago
6

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Οδησσού έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην κολυμπούν στις παραλίες δίπλα στην πόλη ακριβώς επειδή οι θάλασσες έχουν ναρκοθετηθεί, στην περιοχή των λιμανιών.

Δύο άνθρωποι που κολυμπούσαν σε παραλία στην ευρύτερη περιοχή της Οδυσσού σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης. Ακόμα δύο άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη στο παραθαλάσσιο χωριό Ζατόκα, επίσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Την έκρηξη της νάρκης κατέγραψε κάμερα στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Οδησσού έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην κολυμπούν στις παραλίες δίπλα στην πόλη ακριβώς επειδή οι θάλασσες έχουν ναρκοθετηθεί, στην περιοχή των λιμανιών. Ειδικά οι αρχές της Οδησσού έχουν κλείσει πολλές παραλίες είτε με συρματοπλέγματα είτε με απλές προειδοποιητικές πινακίδες.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι χιλιάδες ρωσικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου. Ορισμένες ενεργοποιούνται με την επαφή, ενώ άλλες πυροδοτούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους αμάχους.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Απαγόρευσης Ναρκών του 1997 την οποία όμως η Ρωσία δεν έχει υπογράψει.