BlackRock: «Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον τους» – Πρωτοφανής «μαύρη» πρόβλεψη από τον CEO της εταιρείας
1 year, 4 months ago
6

Ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, της γνωστής αμερικανικής πολυεθνικής επενδυτικής εταιρείας με έδρα την Νέα Υόρκη, προχώρησε σε δυσοίωνες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε ελπίδα και μπαίνουμε σε μία περίοδο μεγάλης αδιαθεσίας»!

Μάλιστα τονίζει το γεγονός ότι υπάρχει κατάρρευση των γεννήσεων στον δυτικό κόσμο γιατί οι πολίτες δεν έχουν καμία αισιοδοξία για το μέλλον τους.

Υπογραμμίζει ότι ακόμα κι όταν θα τελειώσει ο εφιάλτης του πληθωρισμού, οι κεντρικές τράπεζες δεν θα μπορούν να προσφέρουν καμία ρευστότητα για να επανεκκινηθεί η οικονομία.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι ο κόσμος χάνει την ελπίδα.

Έχουμε δει μια κατάρρευση στα ποσοστά γεννήσεων και στα δημογραφικά στοιχεία!

Στην πραγματικότητα πρόκειται να εισέλθουμε σε μια περίοδο μεγαλύτερης αδιαθεσίας.

Έχουμε την ευρωπαϊκή οικονομία που έχει πραγματικά αλλάξει ριζικά!

Έχουμε την Κίνα. Σχετικά με το ρωσικό φυσικό αέριο και το κόστος της ενέργειας και τη δημοσιονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις, όταν ξεφύγουμε από αυτή την έκρηξη πληθωρισμού, φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα για κανένα δημοσιονομικό κίνητρο βραχυπρόθεσμα.

Οι κεντρικές τράπεζες δεν πρόκειται να είναι πλήρως εξοπλισμένες για να τονώσουν ξανά την οικονομία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφαατ ο Νουριέλ Ρουμπίνι ο Αμερικανός οικονομολόγος, τέως καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και επίτιμος καθηγητής του Stern School of Business, πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας “Roubini Global Economics” προβλέπει σε άρθρο του στο project-syndicate ότι έρχεται η «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων»!

Όπως λέει χαρακτηριστικά, ο παγκόσμιος πληθωρισμός πιέζει ένα τεράστιο «βουνό» χρέους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα και «το ονομαστικό και πραγματικό κόστος δανεισμού θα αυξηθεί ενώ η μητέρα όλων των στασιμοπληθωριστικών κρίσεων χρέους μπορεί να αναβληθεί, όχι να αποφευχθεί».

 pronews.gr

Με λίγα λόγια αυτό που λέει ο Νουριέλ Ρουμπινί είναι ότι σύντομα θα χρέη δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, κι όταν αυτό συμβεί θα καταρρεύσει όλο το οικονομικό σύστημα που βασίζεται σε μία απλή και αφηρημένη έννοια: Στην εμπιστοσύνη.