Χάλασε το τρένο: Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν 5 ώρες μέσα στη σήραγγα της Μάγχης
1 year, 7 months ago
6

Τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει η τρομακτική, όπως τη χαρακτηρίζουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περιπέτεια εκατοντάδων επιβατών που παρέμειναν για σχεδόν πέντε ώρες στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης επειδή παρουσιάστηκε βλάβη στο τρένο που τους μετέφερε.

Εκατοντάδες επιβάτες του Ευρωτούνελ (Eurotunnel) παρέμειναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν πέντε ώρες στην υποθαλάσσια σήραγγα αφού το τρένο που τους μετέφερε παρουσίασε βλάβη και αναγκάστηκαν να περπατήσουν μαζί με τις αποσκευές τους και τα κατοικίδιά τους μέσα σε σήραγγα διαφυγής (φωτογραφία, επάνω, από Kate Scott/Twitter/PA).

Μέσα στην εναλλατική σήραγγα

Το περιστατικό συνέβη αργά χθες Τρίτη, στη διάρκεια του δρομολογίου των 15:50 του Eurotunnel από το Καλαί προς το Φόλκστοουν.

Δείτε ακόμα – Ελβετία: Στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

Οι ταξιδιώτες μοιράστηκαν την εμπειρία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να περπατούν μέσα από τη σήραγγα διαφυγής κατά μήκος της σιδηροδρομικής υποθαλάσσιας διαδρομής μήκους 31 μιλίων (50 χλμ) μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας.

 

Μερικοί κουβαλούσαν βαλίτσες και περπατούσαν με τα σκυλιά τους, ενώ οι ταξιδιώτες από την πλευρά του Καλαί κλήθηκαν να μην προσεγγίσουν τον τερματικό σταθμό μέχρι τις 06:00 σήμερα Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές αργά το απόγευμα της Τρίτης.

 

«Τα φώτα έσβησαν»

Ταξιδιώτης από το τρένο που εκκενώθηκε, ο Μάικλ Χάρισον, από το Κράνμπρουκ του Κεντ, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Μπήκαμε στη σήραγγα στις 3.50 μ.μ., και περίπου 10 λεπτά αργότερα τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε. Μας είπαν ότι έπρεπε να διερευνήσουν ένα πρόβλημα με τους τροχούς. Χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα για να ερευνήσουν και προφανώς δεν βρήκαν τίποτα».

 

Και προσθέτει ότι «Μετά από περαιτέρω αναμονή, αφήσαμε το τρένο μέσω της σήραγγας έκτακτης ανάγκης προς τη σήραγγα διαφυγής. Στη συνέχεια, περπατήσαμε περίπου 10 λεπτά προς ένα άλλο τρένο μπροστά από το χαλασμένο, αλλά και αυτό στη συνέχεια παρουσίασε πρόβλημα».


Ταλαιπωρημένοι οι επιβάτες στο εσωτερικό του τρένου που τελικά τους παρέλαβε (φωτογραφία από το Twitter)

Ο κ. Χάρισον έφτασε στο Φόλκστοουν έξι ώρες μετά την επιβίβαση στο αρχικό τρένο, για μια διαδρομή που διαρκεί 35 λεπτά.