Χατζηγεωργίου: Ιστορική η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία
11 months, 13 days ago
6

«Ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό, καθώς και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, στη Βόρεια Μακεδονία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στις σημαντικές, όπως τόνισε, συμφωνίες που υπεγράφησαν, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με παλαιοκομματική λογική, καθώς δεν προσπαθεί να λύσει προβλήματα και αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας και κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες κατηγόρησε και θεσμικούς παράγοντες που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν καθώς, όπως είπε, παρόλο που οι ίδιοι έχουν δραστηριότητα στη Βόρεια Μακεδονία ζητούν από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες να μην ταξιδέψουν σε ένα επιχειρηματικό ταξίδι στη γειτονική χώρα.

Αναφερόμενη στο 1ο Βαλκανικό Φόρουμ, που διοργανώνεται αύριο και μεθαύριο, στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι να ελεγχθεί το υφιστάμενο επίπεδο των υποδομών και των δικτύων και οι ελλείψεις, να σχεδιαστεί το μέλλον, να υλοποιηθούν τα κατάλληλα έργα, και κατ’ επέκταση να αναδειχτεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΘ, η κ. Χατζηγεωργίου τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι ο Οργανισμός προσπαθεί καθημερινά να επιλύει τα ζητήματα που προκύπτουν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση έδωσε τέλος στα κακώς κείμενα της προηγούμενης περιόδου και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που θα ωφελήσουν τους πολίτες.

Η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε ουσιαστικό το ρόλο του ΥΜΑΘ, ενώ απαντώντας σε καταγγελίες που δέχτηκε για «μοιρασιά» κονδυλίων, τόνισε ότι «οι καταγγελίες δεν ισχύουν» και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της Διαύγειας».