Δανέλλης: Θα είναι «εθνική συντέλεια» αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών
7 months, 17 days ago
6

Εθνική συντέλεια θα προκαλέσει τυχόν αποτυχία να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπώ,ν λέει με συνέντευξή του ο Σπύρος Δανέλλης, που διαγράφηκε από το Ποτάμι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Και εξηγεί γιατί: «Αν τώρα που η γειτονική χώρα άλλαξε όνομα και Σύνταγμα, εμείς, το ελληνικό κοινοβούλιο, αρνηθούμε, με όποιο πρόσχημα την κύρωση της Συμφωνίας, θα γίνουμε οι αποσυνάγωγοι της Δύσης. Απαξίωση και απομόνωσα. Θα προσφύγουν μάλιστα στην Χάγη και θα αναγνωριστούν με σκέτο «Μακεδονία». Δεν θα μπορούν να μας στηρίξουν ούτε οι αδελφοί Κύπριοι», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε την Συμφωνία υπόθεση  win-win, δηλαδή οτι βγαίνουν κερδισμένοι και η Ελλάδα και τα Σκόπια και πρόσθεσε:

«Η σημερινή εθνική γραμμή είναι η γραμμή του Βουκουρεστίου το 2008. Όλα τα άλλα έχουν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να διαδραματίσουμε διαφορετικό ρόλο στα Βαλκάνια, αποτρέποντας την Τουρκία που έχει διεισδύσει. Με την Συμφωνία όχι μόνο δεν πουλάμε και δεν χαρίζουμε αλλά με την συμφωνία παίρνουμε και πίσω».