«Δεν είμαστε εγκληματίες»: Το RT μετέδωσε συνέντευξη των δύο υπόπτων στην υπόθεση Σκρίπαλ
7 months, 5 days ago
6

Αποσπάσματα συνέντευξης δύο ανδρών, που λένε ότι είναι οι ύποπτοι στην υπόθεση Σκριπαλ, μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT .

Οι δύο άνδρες είπαν ότι λέγονται Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ και φάνηκαν να μοιάζουν με τους υπόπτους που κατονόμασαν οι Βρετανικές Αρχές για την απόπειρα δηλητηρίασης  του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι. Δεν έδειξαν, ωστόσο, διαβατήρια στην κάμερα.

Υποστήριξαν ότι δεν είναι «εγκληματίες», ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση Σκριπαλ κι ότι από τη στιγμή που το Λονδίνο τους κατονόμασε ως πράκτορες σε αποστολή δολοφονίας, φοβούνται να βγουν έξω.

Όπως είπαν, είχαν όντως επισκεφθεί τον περασμένο Μάρτιο το Σάλσμπερι και είναι τα ίδια πρόσωπα που απεικονίζονται σε φωτογραφίες από κάμερες κλειστού κυκλώματος που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Σκότλαντ Γιαρντ.

«Οι φίλοι μας μας είχαν πει από καιρό να επισκεφθούμε αυτή την υπέροχη πόλη», είπε ο ένας εκ των δύο, αυτός που δήλωσε Αλεξάντερ Πετρόφ. «Υπάρχει εκεί ο φημισμένος καθεδρικός ναός του Σάλσμπερι, φημισμένος όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω του ύψους 123 μέτρων καμπαναριού του και του ρολογιού του, του πρώτου του είδους που δημιουργήθηκε στον κόσμο και εξακολουθεί να λειτουργεί.»

Απαντώντας σε ερώτηση της αρχισυντάκτριας του RT Μαργκαρίτα Σιμονιάν αν κουβαλούσαν μαζί τους Novichok ή κάποιο άλλο δηλητήριο το αρνήθηκαν κατηγορηματικά, καθώς και ότι κουβαλούσαν μαζί τους μπουκαλάκι αρώματος Nina Ricci με το νευροτοξικό παράγοντα, όπως κατήγγειλαν οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Δεν είναι ανόητο αξιοπρεπείς άνδρες να κουβαλούν γυναικεία αρώματα; Στο τελωνείο ελέγχουν τα πάντα, θα αναριωτιόντουσαν γιατί άνδρες έχουν στις αποσκευές τους γυναικεία αρώματα», είπαν.

Μόλις χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν από το οικονομικό φόρουμ του Βλαδιβοστόκ κάλεσε τους δύο υπόπτους που κατονόμασε το Λονδίνο να βγουν και να μιλήσουν στα ΜΜΕ. Είπε ότι η Μόσχα γνωρίζει ποιοι είναι και ότι «είναι αθώοι», «απλοί πολίτες» και όχι πράκτορες της ρωσικής στρατιωτικής αντικατασκοπείας.

Η Βρετανική αστυνομία λέει ότι τα ονόματα των δύο υπόπτων μπορεί να είναι και ψευδώνυμα.