ΔΕΘ-Κ.Χατζηδάκης: Τι θα αυξηθεί και τι θα μειωθεί στα τιμολόγια της ΔΕΗ
1 minute ago
6

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο περίπτερο της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην ΔΕΘ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και για τις εξαγγελίες που θα έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τις αλλαγές που βρίσκονται στο «τραπέζι» για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση δέχθηκε για τα παραπάνω μέτρα, καθώς ειδικά η μείωση 50% στην έκπτωση συνέπειας επηρεάζει εκείνους που ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και επιβαρύνονται με 2,2 ευρώ τον μήνα. «Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο από αυτό το οποίο φανταζόμασταν» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης δικαιολογώντας την μείωση στην έκπτωση συνέπειας.

«Τώρα βάζουμε τις βάσεις και είναι μια πολιτική για την οποία καλούνται να σηκώσουν πλάτη όλοι. Θα καταργήσουμε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Είναι κάποιες δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος, όπου επί ΣΥΡΙΖΑ αναγκαζόταν να πουλά η ΔΕΗ κάτω του κόστους με αποτέλεσμα να χάνει προς όφελος των ανταγωνιστών της», ανέφερε ο υπουργός.

«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, επειδή πάμε να σώσουμε την επιχείρηση που δουλεύουν είπαμε ότι θα πρέπει να χάσουν τα προνομιακά τιμολόγια που πληρώνουν, στα οποία οι εκπτώσεις  θα μειωθούν από το 75% στο 30%», σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.