Διάσημη Σέρβα ηθοποιός κατήγγειλε ως βιαστή φοιτητριών διευθυντή δραματικής σχολής
3 years, 2 months ago
6

Ο κατηγορούμενος ήταν κινηματογραφιστής (στον πόλεμο) της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν

Την ώρα που η Ελλάδα συγκλονίζεται από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων αθλητριών και η Σερβία βιώνει το ίδιο σοκ, με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φοιτητριών ιδιωτικής δραματικής σχολής από τον διευθυντή της, που αποκάλυψε διάσημη ηθοποιός της χώρας, θύμα και η ίδια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η διάσημη 26χρονη ηθοποιός Μίλενα Ραντούλοβιτς αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής που φοιτούσε, Μίκα Άλεκσιτς, την βίασε  επανειλημμένως, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Η αποκάλυψη αυτή ενθάρρυνε και άλλες γυναίκες που φοίτησαν στην ίδια σχολή και κατηγόρησαν τον Άλεκσιτς για σεξουαλική κακοποίηση. Ο ανώτατος εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε την σύλληψη του Άλεκσιτς, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Άλεκσιτς αφορούν οχτώ υποθέσεις βιασμού και εφτά υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών εκ των οποίων η μία ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκαν οι αξιόποινες πράξεις από τον ύποπτο.

Στην δραματική σχολή του Μίκα Άλεκσιτς έχουν φοιτήσει περισσότερα από 3.000 παιδιά πολλά εκ των οποίων αργότερα εισήχθησαν στην Δραματική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και κάλεσε όλα τα θύματα να προσέλθουν για να καταθέσουν.

Ο Μίκα Άλεκσιτς είναι σκηνοθέτης και την περίοδο του πολέμου στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν κινηματογραφιστής της παραστρατιωτικής ομάδας που διοικούσε ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Ζέλικο Ραζνάτοβιτς – Αρκάν.

Το 1993 είχε θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές με το Κόμμα Σερβικής Ενότητας (SSJ) του Αρκάν αλλά δεν εξελέγη.

Στο χώρο της υποκριτικής είχε την φήμη του «δικτυωμένου σκηνοθέτη» που μπορούσε να εξασφαλίσει λαμπρή καριέρα στους φοιτητές του γι αυτό και πολλοί γονείς επέλεγαν την σχολή του για να στείλουν τα παιδιά τους.

newsbreak.gr