«Efharisto poli file»: Το πρωτοσέλιδο της Hurriyet για τη βοήθεια της Ελλάδας στον φονικό σεισμό
1 year, 2 months ago
6

Με τίτλο «Efharisto poli file» η εφημερίδα «Hurriyet» λέει το δικό της «ευχαριστώ» στην ελληνική βοήθεια μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

 

 

Η Hurriyet σημειώνει το περιστατικό, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όταν άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς, μετά τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, την επομένη του σεισμού.

Μάλιστα, η εφημερίδα Cumuriyet αναφέρει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

Η εφημερίδα Sozcu αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

«Ευχαριστούμε γείτονα»: Η απάντηση της Hurriyet για την αποστολή βοήθειας από το Καστελόριζο

«Αγαπητέ γείτονα. Οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό,τι μπορούμε κάνουμε για τα αδέρφια μας, με τα οποία μοιραζόμαστε την ίδια γη, τον ίδιο αέρα και τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου».

Με αυτό το μήνυμα οι κάτοικοι του Καστελορίζου απέστειλαν πακέτα βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας με την εφημερίδα Hurriyet να κάνει ειδική αναφορά με άρθρο της στο ακριτικό νησί αλλά και το συγκινητικό μήνυμα που συνόδευε την ανθρωπιστική βοήθεια των κατοίκων της.

«Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Καστελορίζου που έχουν καλή καρδιά και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό», τονίζεται σε ανάρτηση της Περιφέρειας του Κας στo Τwitter.