Ευθανασία ζητεί 23χρονη youtuber που «παλεύει με 40 προσωπικότητες»
1 year, 2 months ago
6

Με ανάρτησή της στο Instagram, δήλωσε ότι η απόφασή της για ευθανασία είναι οριστική, αφού υποφέρει από τη διαταραχή της διαχωριστικής ταυτότητας.

Μια 23χρονη Γαλλίδα youtuber, είπε στους ακολούθους της ότι βρισκόταν στο Βέλγιο για να κάνει ευθανασία ώστε να σταματήσει να υποφέρει από τη διαταραχή της διαχωριστικής ταυτότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με το sportskeeda, οι Βέλγοι γιατροί αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν καθώς, όπως υποστηρίζουν, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

Η νεαρή γυναίκα, που μοιράζεται το ταξίδι της στην ψυχική υγεία στην πλατφόρμα και μετρά περίπου 255.000 συνδρομητές, ισχυρίζεται ότι έχει 40 διαφορετικές προσωπικότητες

Μάλιστα, σε ανάρτησή της στο Instagram, δήλωσε ότι η απόφασή της για ευθανασία είναι οριστική: «Η γυναίκα που δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να πάρει την απόφαση να αυτοκτονήσει. Αυτό δεν είναι μια συζήτηση. Αυτή είναι η ζωή μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα να πάρω».

Αν και η ευθανασία (υποβοηθούμενη αυτοκτονία) είναι νόμιμη στο Βέλγιο, ένας από τους γιατρούς που συμβουλεύτηκε η Olympe της είπε ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να έχει κάποιος πρόσβαση στην πράξη.

Όπως ισχυρίζεται η Olympe, η αποσχιστική διαταραχή της προσωπικότητάς της είναι αποτέλεσμα των τραυμάτων του παρελθόντος της, συμπεριλαμβανομένης και της κακοποίησης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναμεταδόθηκε από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπου η Olympe ανακοίνωσε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της επειδή δεν μπορούσε να αντέξει άλλο το βάρος των ψυχολογικών διαταραχών της: «Το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα καταφύγω στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία στο Βέλγιο. Είμαι ήδη σε επαφή με τους γιατρούς».

Ωστόσο, ο Yves de Locht, ο Βέλγος γιατρός με τον οποίο μίλησε πρόσφατα, καταδίκασε την ιδέα: «Δεν έχω δει ακόμη τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα μηνύματά της. Θέλει να με συναντήσει».

Ο De Locht απέδειξε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να υποβληθούν σε ευθανασία, αλλά μόνο αφού οι ειδικοί πιστοποιήσουν ότι η ασθένεια από την οποία πάσχει το άτομο είναι ανίατη. Στην περίπτωση μιας ψυχικής διαταραχής, οι ψυχίατροι θα πρέπει να δοκιμάσουν άλλες θεραπείες και να δουν πώς θα αποδειχθούν. Η Olympe μπορεί επίσης να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Έτσι, συνολικά, θα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία.