Εφυγε από τη ζωή ο Μπομπ Ρίτσαρντς, ο «ιπτάμενος πάστορας»
1 year, 1 month ago
6

Ο Αμερικανός Μπομπ Ρίτσαρντς, ο πρώτος αθλητής, ο οποίος κατέκτησε διαδοχικά δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, απεβίωσε την περασμένη Κυριακή (26/2), σε ηλικία 97 ετών.

Οεκλιπών, είχε το προσωνύμιο «ο ιπτάμενος πάστορας», ενώ υπήρξε Ολυμπιονίκης στην διοργάνωση του Ελσίνκι το 1952 και της Μελβούρνη το 1956. Οπως έγραψε υιός του, Μπράντον, σε ανάρτηση του στο Facebook, «πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Ο Ρίτσαρντς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ντεμπούτο του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 1948, καθώς υπερέβη τα τέσσερα μέτρα και 20 εκατοστά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Αμερικανός πρωταθλητής, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ελσίνκι (με άλμα στα 4.55μ), ενώ στην διοργάνωση της Μελβούρνης (1956, άλμα στα 4.56μ.), έγινε ο πρώτος «διπλός» Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ. Εκτοτε, μόνο η Ρωσίδα «θρύλος» του επί κοντώ, Ελενα Ισινμπάγεβα, κατάφερε κάτι αντίστοιχο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρίτσαρντς, ήταν ο πρώτος -μεταξύ άλλων και ο Μάϊκλ Τζόρνταν- από μία σειρά αθλητών, οι οποίοι «δάνεισαν» την εικόνα τους στα κουτιά γνωστής εταιρείας δημητριακών, ενώ ήταν ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης.

real.gr