Έγινε και αυτό: Το πρώτο διαβατήριο με ένδειξη Χ στην επιλογή φύλου
2 years, 5 months ago
6

Η προσθήκη έγινε για τα μεσοφυλικά άτομα και για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα γνωστά μέχρι σήμερα κριτήρια φύλου

Το φύλο Χ είναι πλέον και επίσημα γεγονός! Αφού οι ΗΠΑ παρέδωσαν το πρώτο διαβατήριο που στην επιλογή του φύλου έχει την ένδειξη Χ, δηλαδή δεν είναι ούτε «άρρεν» ούτε «θήλυ».

Όπως μάλιστα ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η προσθήκη έγινε για τα μεσοφυλικά άτομα και για όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται με βάση τα γνωστά μέχρι σήμερα κριτήρια φύλου.

Η κίνηση αυτή αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του Τζο Μπάιντεν, για την προστασία των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων και μάλιστα είχε έρθει σε σκληρή κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάικ Πομπέο, το διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε απαγορεύσει στις πρεσβείες των ΗΠΑ να υψώνουν τη σημαία του ουράνιου τόξου, του συμβόλου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ήδη από τον Ιούνιο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ήδη χαλαρώσει το συγκεκριμένο καθεστώς. Και επιτρεπόταν στους Αμερικανούς να επιλέγουν το φύλο που θέλουν να αναγράφεται στο διαβατήριό τους.

newsbreak.gr