«Ελλάδα, ο γείτονάς μας που ήρθε ξαφνικά σε βοήθεια ένα βράδυ»: Οι αναρτήσεις των Τούρκων στα κοινωνικά δίκτυα
1 year, 1 month ago
6

«Ευχαριστώ Ελλάδα» (Tesekkürler Yunanistan): Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνον τις τελευταίες ώρες Τούρκοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας την χώρα μας για τη συμβολή της στη διάσωση επιζώντων κάτω από τα ερείπια

Έως αυτή την ώρα οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια και στην Αλεξανδρέττα, είχαν ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια δύο μικρά κορίτσια, ένας έφηβος και ένας 50χρονος άνδρας.

Οι αναρτήσεις των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου και το «ευχαριστώ» τους, μέσα από δραματικές εικόνες διάσωσης, συγκλονίζουν:

«Θα σε θυμάμαι με αυτή τη φωτογραφία. Όχι με τον πόλεμο που έγινε πριν από δεκαετίες. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Όμορφοι άνθρωποι που χαίρονται και κλαίνε από τη χαρά τους σαν να έσωσαν το δικό τους παιδί. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Ευχαριστούμε. 100 χρόνια γείτονας. Έλληνας διασώστης κουβαλάει ένα φορείο μαζί με έναν Τούρκο στρατιώτη».

«Όσοι έλεγαν πως θα μπουν στην Ελλάδα σε μια νύχτα, δεν πήγαν κάτω από τα ερείπια για να σώσουν έναν πολίτη. Οι Έλληνες ωστόσο που θεωρούσαν εχθρό, το έκαναν»

«Όταν έβγαλαν τους ανθρώπους μας από κάτω από τα ερείπια, ξέσπασαν από ευτυχία σε κλάματα. Ο πόνος δεν έχει θρησκεία, ό,τι κι αν πιστεύεις. Τα δάκρυα έχουν πάντα το ίδιο χρώμα. Ευχαριστώ Ελλάδα.»

«Όποια γλώσσα και αν είναι μιλάμε, όποιο και εάν είναι το χρώμα της σημαίας μας, τα χρώματα των δακρύων μας είναι πάντα τα ίδια. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Οι υπεραιωνόβιοι γείτονές μας. Η ανθρωπιά είναι κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Ελλάδα ο γείτονάς μας που ήρθε ξαφνικά σε βοήθεια ένα βράδυ»