Έλον Μασκ: Η πικρή κόντρα πίσω από την ανάρτηση περί «μυστηριώδους θανάτου»
10 months, 13 days ago
6

Το μυστηριώδες tweet του Έλον Μασκ περί επικείμενου θανάτου του φαίνεται πως ήταν ειρωνικό αστειάκι που απευθυνόταν στον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, με τον οποίο έχει φορτισμένη σχέση το τελευταίο διάστημα.

«Σε πεθάνω κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, χάρηκα που σας γνώρισα» έγραψε ο Μασκ την Κυριακή, σε μια ανάρτηση που προκάλεσε απορία στους εκατομμύρια ακολούθους του.

Σύμφωνα με το Business Insider, το ειρωνικό μήνυμα ήταν η απάντηση του αφεντικού της SpaceX στον επικεφαλής της Roscosmos Νμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος ανάρτησε μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε τον Μασκ ότι θα «λογοδοτήσει» για την αποστολή δορυφορικών πιάτων Starlink που βοηθούν την Ουκρανία να παραμείνει online μετά την εισβολή της Ρωσίας.

 

«Τα διαδικτυακά τερματικά της δορυφορικής εταιρείας Starlink του Έλον Μασκ παραδόθηκαν στους μαχητές του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ και τους ουκρανούς πεζοναύτες στη Μαριούπολη από στρατιωτικά ελικόπτερα», έγραφε ο Ρογκόζιν σύμφωνα με τη μετάφραση που παρουσίασε ο Μασκ.

«Ο Μασκ, επομένως, εμπλέκεται στην προμήθεια των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με εξοπλισμό στρατιωτικών επικοινωνιών. Και γι΄αυτό, Έλον, θα καταστείς υπόλογος ως ενήλικας –όσο κι αν κάνεις τον χαζό».

Ο Ντίμτρι Ρογκόζιν δεν είναι πλέον θαυμαστής του Μασκ (Reuters)

Αργότερα, ο Ρογκόζιν ανάρτησε σειρά νέων tweet, ένα από τα οποία απαντούσε στα περί μυστηριώδους θανάτου: «Κανείς δεν σε έχει ανάγκη».

Ο Ρογκόζιν δήλωνε παλαιότερα θαυμαστής του Έλον Μασκ, και είχε προσφερθεί να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του, η σχέση τους όμως χάλασε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Το αφεντικό της Roscosmos αρχικά ειρωνεύτηκε τον Έλον Μασκ με αποσπάσματα του Αλεξάντερ Πούσκιν, για να εισπράξει την απάντηση ότι πρέπει να ιδρύσει «λέσχη βιβλίων» ξεκινώντας με τον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι.

Εκτός όμως από τον Μασκ, ο ιδιόρρυθμος ρώσος αξιωματούχος ενεπλέκη πρόσφατα σε ξεκατίνιασμα με τον πρώην αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλι.

in.gr