Έλον Μασκ – Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον «κροίσο» – «Αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι 6 δισ. θα εξαλείψουν τη φτώχεια θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla»
2 years, 5 months ago
6

Ο Έλον Μασκ προσπάθησε να «στριμώξει» τον ΟΗΕ προχωρώντας σε μία βαρύγδουπη δήλωση. Με ένα tweet του, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space – X, προκάλεσε τον ΟΗΕ να αποδείξει ότι 6 δισ. δολάρια μπορούν να τερματίσουν την παγκόσμια φτώχεια. Σε αυτήν την περίπτωση όπως είπε, ο ίδιος θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla που του ανήκουν και μάλιστα άμεσα.

Ο Έλον Μασκ «βασίστηκε» σε δήλωση αξιωματούχου του ΟΗΕ που κάλεσε τους πλούσιους του πλανήτη να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Ειδικότερα ο  διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντειβιντ Μπίζλεϊ, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Έλον Μασκ και στον Τζεφ Μπέζος, κάλεσε τους διεθνείς «κροίσους» να συμβάλουν προκειμένου να «βοηθήσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που θα πεθάνουν αν δεν τους βοηθήσουμε».

  • Διαβάστε επίσης: O Έλον Μασκ τρολάρει τον Τζεφ Μπέζο – Του «πήρε» την πρώτη θέση των πλουσιότερων στον κόσμο

Το στοίχημα του Έλον Μασκ

 

Ο διάλογος στο twitter

Ο Μασκ απάντησε στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών με την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter: «Αν ο ΟΗΕ απαντήσει σε αυτό το tweet και εξηγήσει ακριβώς πως 6 δισ. θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας θα πουλήσω τις μετοχές της Tesl τώρα για να το κάνουν». Σε δεύτερο tweet πρόσθεσε ότι «το σχέδιο του ΟΗΕ πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένη λογιστική, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς ξοδεύονται τα χρήματα».

 

Ο Μπίσλεϊ επανήλθε ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΟΗΕ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι 6 δισ. δολάρια μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη αλλά «θα αποτρέψουν την παγκόσμια πολιτική αστάθεια, την μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους πριν πεθάνουν από την πείνα».

Ο Μασκ απάντησε ξανά ζητώντας από το στέλεχος του ΟΗΕ να δημοσιεύσει τις τρέχουσες και τις προτεινόμενες δαπάνες της οργάνωσης με αναλυτικές λεπτομέρειες. «Το φως του ήλιου είναι ένα υπέροχο πράγμα», έγραψε ο Μασκ.

 

 

in.gr