Έντονη ανησυχία Λονδίνου για τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα
3 years, 17 days ago
6

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε πως το Λονδίνο ανησυχεί έντονα για τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα που απειλεί την Ουκρανία.

«Επαναεπιβεβαίωσα την στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα», δήλωσε σε tweet του ο Ράαμπ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα που απειλεί την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο στέλνει νέες προειδοποιήσεις προς τη Δύση λέγοντας πως θα «λάβει μέτρα», σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει την Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί τη συνέχεια της ανάπτυξης περίπου 4.000 στρατιωτών, τανκς και τεθωρακισμένων στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα λάβει «πρόσθετα μέτρα», καθώς, όπως είπε, μια τέτοια κίνηση από το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει την ένταση κοντά στα σύνορά της.Παράλληλα υπενθύμισε ότι «η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν

Την ίδια ώρα ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία υπονομεύει τις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία και πρόσθεσε πως οι πρεσβευτές της βορειοατλαντικής συμμαχίας συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν την κατάσταση.

«Οι σύμμαχοι μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τις πρόσφατες στρατιωτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας της Ρωσίας εντός και γύρω από την Ουκρανία», επεσήμανε ο αξιωματούχος.

protothema.gr