Επεκτατικό όπλο της Τουρκίας τα τούρκικα σήριαλ!
3 years, 3 months ago
6

Στην δεύτερη θέση μετά της ΗΠΑ η Τουρκία σε παραγωγή και εξαγωγή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών έργων!

Όταν μία χώρα που υποτίθεται ότι καταρρέει οικονομικά, φτάνει στο σημείο να ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή το Hollywood και τις εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγές που διανέμονται παγκοσμίως, καταλαβαίνουμε τι έχει επενδύσει η Τουρκία σε αυτό το είδος προπαγάνδας.

Μιλάμε για μία πραγματική βιομηχανία, με απόλυτη συγγένεια με την βιομηχανία όπλων της Τουρκίας. Μία βιομηχανία που προωθεί τα τούρκικα συμφέροντα, τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος των χωρών της περιοχής. Μία βιομηχανία η οποία είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει και στην Ελλάδα μέσω της προβολής τουρκικών σειρών σε ελληνικά κανάλια!

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «ο κινηματογράφος και η παραγωγή τηλεοπτικών σειρών είναι πολύ ανεπτυγμένες στην Τουρκία. Ειδικά με τα τουρκικά σήριαλ που μεταδίδονται στον κόσμο ερχόμαστε δεύτεροι μετά τις ΗΠΑ».

Οι δηλώσεις έγιναν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Duvar, κατά την τελετή υπογραφής  με το υπουργείο Πολιτισμού Νεότητας και Αθλητισμού του Κοσσυφοπεδίου για συνεργασία στον τομέα του θεάματος.

Δηλαδή η Τουρκία χρησιμοποιεί την βιομηχανία του θεάματος για να συνεχίσει την εισβολή της στα Βαλκάνια, εκμεταλλευόμενη κυρίως τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, και να πατήσει γερά περικυκλώνοντας στην Ελλάδα αλλά και την Σερβία. Πρόθυμα κράτη – μαριονέτες όπως το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία αφήνουν την Τουρκία να λειτουργεί ανεξέλεγκτη. Καταλαβαίνουμε όμως πόσο ολέθρια είναι η πρωτοβουλία ελληνικών καναλιών να προβάλουν τούρκικα σήριαλ τα οποία προωθούν την τουρκική επιθετικότητα.

Ο Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και η ομόλογός του του Κοσσυφοπεδίου Βλόρα Ντουμόσι υπέγραψαν  τη «Διακυβερνητική Συμφωνία Συνεργασίας Κινηματογράφου».

Ο Τούρκος υπουργός στην ομιλία του κατά την τελετή ότι οι σχέσεις των Τούρκων και των Αλβανών βασίζονται σε πολύ παλιούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και ιδιαίτερα με τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, νοιώθουν σαν αδέλφια», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) μέχρι στιγμής στο Κοσσυφοπέδιο έχει πραγματοποιήσει 665 έργα.

«Με την ευκαιρία αυτή (των τηλεοπτικών σειρών) οι άνθρωποι της Τουρκίας, η κοινωνική ζωή, ο πολιτισμός, και σημαντικά σημεία της χώρας έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές έχουν γίνει επίσης πολύ δημοφιλείς. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ίδια απόδοση και ποιότητα στις κοινές παραγωγές των δύο χωρών χάρη σε αυτήν τη συμφωνία», κατέληξε ο Ερσόι.

Με τη σειρά της η υπουργός του Κοσόβου, τόνισε ότι «πολλοί πολίτες από τα Βαλκάνια και το Κοσσυφοπέδιο στην Τουρκία. Με την ευκαιρία αυτή, της κοινής παραγωγής,  η κουλτούρα δεν θα διαχωριστεί ποτέ».

Με πληροφορίες από το Βαλκανικό Περισκόπιο

newsbreak.gr