Εξιτήριο για τα 12 παιδιά από την Ταϊλάνδη
1 year, 7 months ago
6

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήραν τα 12 αγόρια και ο προπονητής τους που διασώθηκαν από πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα.

Αναμένεται να ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, για να ικανοποιηθεί το τεράστιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την περιπέτειά τους, όπως δήλωσε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θέλουμε να περιορίσουμε την περιέργεια της κοινής γνώμης», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σανσέρν Καουκαμνέρντ.

Τα αγόρια, ηλικίας 11 έως 16 ετών και ο 25χρονος προπονητής τους απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λούανγκ, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, μετά από μια επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης που συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Οι αρχές ανησυχούν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην ψυχική τους υγεία η ξαφνική δημοσιότητα και το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, άρα η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί με ιδιαίτερα προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο.

Οι δημοσιογράφοι είχαν υποβάλει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους, οι οποίες αξιολογήθηκαν από ψυχολόγο. Οι ερωτήσεις που εγκρίθηκαν θα υποβληθούν προς τα παιδιά από έναν συντονιστή.