Φώφη Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας παίρνει από τον λαό δέκα και του επιστρέφει ένα
1 year, 4 months ago
6

«Η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, είναι θηλιά στην ανάπτυξη» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς για την οικονομία με τίτλο «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης», στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός παίρνει από τους πολίτες 10 και τους επιτρέφει 1. Έχει το θράσος σήμερα και ζητά ευγνωμοσύνη. Ο κ. Τίπρας είναι ο άνθρωπος «10-1»: Δέκα παίρνει, ένα δίνει!» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι λύση η επιστροφή στη ΝΔ» συνέχισε «δε μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να είναι η συνέχεια στη μιζέρια του κ. Τσίπρα, η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διακυβέρνηση».

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας. Γιατί αυτά τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, βάζουν θηλιά στο λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος» ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του Κινήματος Αλλαγής με τίτλο «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για να πετύχει τη συντηρητική παλινόρθωση: Υπόσχεται  ανάπτυξη για τους λίγους, χωρίς δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, αμφισβητεί τα εργασιακά δικαιώματα, εξαγγέλλει νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες».

«Από τη μιζέρια του Τσίπρα στο άλμα στο κενό, στο βωμό της αγοράς  του Μητσοτάκη. Δεν αξίζει αυτό στους Έλληνες» σχολίασε, τονίζοντας ότι «οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν».

Απέναντι στα παραπάνω η κ. Γεννηματά αντιπαρέβαλε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία, όπως είπε, δεν έχει «ημερομηνία λήξης» τις εκλογές και αποτελεί τη βάση για το Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου και την έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ κινείται σε δύο κεντρικούς άξονες:

  •     Με τον πρώτο δίνονται κίνητρα για την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου, τη δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας, ενώ απεγκλωβίζονται η επιχειρηματικότητα και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «από την υπερφορολόγηση και τα καθηλωτικά δεσμά» των κυβερνητικών πολιτικών.
  •     Με τον δεύτερο άξονα ενισχύεται η κοινωνική δικαιοσύνη και αποκαθίσταται η κοινωνική συνοχή, ενώ ενισχύεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και προστατεύονται οι αδύναμοι.