Φώφη: «Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» -Οσα γίνονται στο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ [εικόνες]
11 months, 16 days ago
6

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέων, ενιαίων, οργάνων.

Οι σύνεδροι ψηφίζουν από το πρωί για να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή η οποία με τη σειρά της, τις επόμενες ημέρες, θα εκλέξει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τον γραμματέα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου απηύθυναν χαιρετισμό, η Φώφη Γεννηματά καθώς και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Εδωσαν το παρόν όλοι οι σύνεδροι, παλιά και νέα στελέχη. Ανάμεσά τους, τα τρία παιδιά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος, Αντρίκος και Νίκος Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θανάσης Τσούρας, η Εύα Καϊλή, ο Γ. Καμίνης, ο Π. Χρηστίδης, ο Μ. Χριστοδουλάκης και πολλοί άλλοι.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως έναν ηγέτη από το μέλλον.

«Είμαστε εδώ και τον νιώθουμε ανάμεσα μας. Μας εμπνέει και μας δείχνει το δρόμο. Είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».

Οπως τόνισε «καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου (…) Γνήσια προοδευτικός, δημοκράτης και ριζοσπάστης πολιτικός με πίστη στις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι ο Α. Παπανδρέου «στην διαδρομή του πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος. Από τα πρώτα του βήματα οι χουντικοί θύλακες στο στρατό επιχείρησαν να τον εμπλέξουν σε συνωμοσίες. Τον κατηγόρησαν ως «αριστερά της αριστεράς» για να τον περιθωριοποιήσουν. Τον είπαν δημαγωγό και λαοπλάνο. Και προς το τέλος προσπάθησαν να θίξουν την ηθική του υπόσταση. Όλα έπεσαν στο κενό».

Κάνοντας αναφορά στο σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε αιχμηρά λέγοντας πως «αυτοί που τον κυνήγησαν τον μνημονεύουν. Αυτοί που τον κατηγόρησαν προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Αυτοί που τον διέβαλαν τον αναγνωρίζουν. Κι αυτοί που προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία απέτυχαν».

Ωστόσο, επεσήμανε πως «η ιστορία εκδικείται τους παραχαράκτες και περιγελά τους αντιγραφείς γιατί αυτό που καταγράφει είναι η ζωντανή ιστορική πράξη».

«Ο Ανδρέας ζει σήμερα, μέσα από τις πράξεις και την πολιτική μας. Ο Ανδρέας μας έμαθε να αγωνιζόμαστε για την Αλλαγή» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως «είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, την παλιά δεξιά της ΝΔ και τη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα».

Προαναγγέλλοντας στο βήμα τον Φρανς Τίμμερμανς, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε: «Εμείς οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δίνουμε τη μάχη για την ψυχή και το μέλλον της Ευρώπης με μια προοδευτική ατζέντα, ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο με επικεφαλής τον Φρανς, που είναι σήμερα μαζί μας .Θιασώτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαχητής του κράτους δικαίου ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά για να υπερασπίσει τις αξίες της Ευρώπης. Ένας Ολλανδός με … μεσογειακό ταπεραμέντο και … ελληνική ψυχή: ο … αυριανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,ο σοσιαλιστής Φρανς Τίμμερμανς».

Η Φώφη Γεννηματά, κατέληξε με το σύνθημα: «στις Ευρωεκλογές ψήφο Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου εγκρίθηκε από το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), πολιτική απόφαση και οι τροποποιήσεις του καταστατικού.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συμμετοχή του μεγάλου ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά.

Δείτε φωτογραφίες από το ΣΕΦ και το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ:

Η Φώφη Γεννηματά ψηφίζει για τα νέα όργανα του Κινήματος Αλλαγής

Ο Φράνς Τίμμερμανς, Φώφη Γεννηματά αγκαλιά με τον Κώστα Λαλιώτη και ο Αντρίκος Παπανδρέου

Από αριστερά: Φράνς Τίμμερμανς, Φώφη Γεννηματά και Μανώλης Χριστοδουλάκης

Ο Φρανς Τίμμερμανς και η Φώφη Γεννηματά χαιρετούν τους συνέδρους του ΚΙΝΑΛ

Η Φώφη Γεννηματά αγκαλιάζει τον Νίκο Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψηφίζει για τα νέα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Παπανδρέου πάνω από την κάλπη για τα νέα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψηφίζει στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Χαμόγελα και αγκαλιές μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Φώφης Γεννηματά

Ο Ευ. Βενιζέλος φωτογραφίζεται με συνέδρους

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας και η Εύα Καϊλή

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σκανδαλίδης

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ

Η αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου για τα 100 χρόνια από την γέννησή του

Σύνεδροι του ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν για τα νέα όργανα

Διαδικασίες εκλογής των νέων ενιαίων οργάνων του ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ – SOOC/Nikos Libertas