Φύγε εσύ, έλα εσύ -Το colpo grosso του Καμμένου με τις διαγραφές βουλευτών
4 months, 26 days ago
6

Αγώνα κάνει ο Πάνος Καμμένος για να παραμείνει αρχηγός και να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος στην Βουλή. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη τον εγκαταλείπουν αλλά εκείνος είναι αποφασισμένος να παραμείνει επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος στη βουλή.

Υπενθυμίζεται οτι για να υπάρχει κοινοβουλευτική Ομάδα στην Βουλή και συνεπώς ο επικεφαλής της να λογίζεται σαν αρχηγός, θα πρέπει να έχει 10 βουλευτές. Μπορεί να έχει 5 βουλευτές εφόσον είχε κατεβάσει υποψηφίους στα 2/5 των περιφερειών και έχει ξεπεράσει στις προηγούμενες εκλογές το όριο του 3%.

Αυτήν την στιγμή ο Πάνος Καμμένος έχει 5 βουλευτές. Τους πάντα πιστούς Κωνσταντίνο Κατσίκη και Μαρία Κόλια Τσαρουχά, τον μισό Κώστα Ζουράρι που θα ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που θα ψηφίσει και υπέρ του Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ενώ ο κ. Καμμένος έχει διαγράψει τους «αποστάτες», κατά δήλωσή του, Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη, επειδή θα στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις δεν διαγράφει τους κκ. Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι για να μη χάσει τον τίτλο της κοινοβουλευτικής ομάδας στη βουλή!

Ωστόσο, ο κ. Παπαχριστόπουλος δήλωσε πρόσφατα ότι θα παραδώσει την έδρα του, μόλις δώσει την ψήφο του υπέρ των Πρεσπών, για λόγους ηθικούς, υποτίθεται. Αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του, την θέση του παίρνει ο Τέρενς Κουίκ που είναι κόκκινο πανί για τον Πάνο Καμμένο και ήδη εκτός ΑΝΕΛ έστω κι αν δεν εχει ληφθεί επίσημη απόφαση απο το Πειθαρχικό. Συνεπώς τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος;

Απλό… Θα καλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ τον Αριστείδη Φωκά, πρώην βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, ώστε να συμπληρώσει ξανά τον αριθμό 5 που του επιτρέπει να έχει Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Ο Αριστείδης Φωκάς δήλωσε σήμερα οτι θα «συνεργαστεί με οποιονδήποτε από το δημοκρατικό τόξο αντιστέκεται στη Συμφωνία των Πρεσπών». Ηδη το πρώτο βήμα έχει γίνει.

Ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς «φλερτάρει» με τους ΑΝΕΛ

Δείτε το σχόλιο του βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τον Α. Φωκά:

Πρόθεση του Πάνου Καμμένου είναι να προσεγγίσει και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν διαγραφεί από το κόμματά τους ώστε να ενισχύσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Ο Νίκος Νικολόπουλος, για παράδειγμα, που διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία και ακολούθως και από τους ΑΝΕΛ δήλωσε οτι δεν επιστρέφει στο κόμμα του κ. Καμμένου.