G7: Οι ηγέτες τρολάρουν τον… ημίγυμνο Πούτιν
1 year, 9 months ago
6

Τα αστειάκια των ηγετών για μια παλιά φωτογραφία του Ρώσου προέδρου

Την ώρα που οι ηγέτες της G7 δήλωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία και λίγο μετά το μήνυμα Ζελένσκι που ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος πριν το χειμώνα, το κλίμα… ελάφρυνε κατά πολύ φτάνοντας στο σημείο… τρολαρίσματος.

Ποιος τρόλαρε ποιον; Οι ηγέτες της G7 τον Πούτιν.

Θυμήθηκαν τον Πούτιν και το άλογο

Ειδικότερα, οι ηγέτες των ισχυρότερων κρατών αποφάσισαν να «τρολάρουν» μια φωτογράφιση του Πούτιν, ημίγυμνου πάνω σε άλογο.

  • Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Το πρώτο ταξίδι εκτός Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δείτε που θα πάει

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, όταν ήρθε η ώρα να βγάλουν μια ομαδική φωτογραφία οι ηγέτες σκέφτηκαν αν θα ήταν σκόπιμο να ξεγυμνωθούν από την μέση και πάνω, όπως είχε κάνει προ δεκαετίας ο πρόεδρος της Ρωσίας. 

Με πρώτο τον Τζόνσον

«Κρατάμε τα σακάκια; Βγάζουμε τα σακάκια; Βγάζουμε το παλτό μας;», αναρωτήθηκε πρώτος απ’ όλους ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όταν οι G7 κάθισαν στο τραπέζι για το γεύμα των ηγετών στο κάστρο Elmau της Βαυαρίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής της G7.

  • Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Νέα στοιχεία για τη μυστική περιουσία του Πούτιν – Τι αποκαλύπτει ο Guardian

«Να πάρουμε πόζα πάνω σε άλογο χωρίς σέλα, δείχνοντας το στήθος μας», είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό, αναφερόμενος στην περίφημη φωτογράφιση του Πούτιν το 2009 να ιππεύει χωρίς πουκάμισο πάνω σε ένα άλογο.

«Να βγάλουμε τα ρούχα μας; Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», συνέχισε ο Τζόνσον. «Ας κάνουμε ιππασία ημίγυμνοι», επέμεινε και ο Τριντό.

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας: «Ω ναι! Η ιππασία είναι ό,τι καλύτερο».