Γαλλία – Χαμός στη Βουλή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση
2 years, 2 months ago
6

Η Κάτω Βουλή στη Γαλλία ανέστειλε τις συζητήσεις γύρω από ένα σχέδιο νόμου με το οποίο θα καθίστατο υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε ένα εστιατόριο, σε κινηματογράφους ή να επιβιβαστούν σε τρένο.

Οι τεταμένες συνομιλίες σχετικά με τον νέο νόμο, ο οποίος θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί του εμβολιασμού, ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπειτα από ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της αναστολής της συνεδρίασης.

Χαστούκι στην κυβέρνηση

Οι αρχηγοί των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει τώρα να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για την επανέναρξη της συζήτησης, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ανί Ζενεβάρ.

Μόλις ψηφιστεί στην Εθνοσυνέλευση ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία προτού τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

Η τεταμένη συνεδρίαση χθες υπογράμμισε αυτό που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση χαρακτήρισαν εκτεταμένη κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Η προτεινόμενη αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα και έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

in.gr