Γαλλία: Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της – Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν
7 months, 8 days ago
6

Ο πρόεδρος Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν έθεσε στην διάθεση του γάλλου προέδρου την παραίτησή της, η οποία δεν έγινε δεκτή, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να κάνει δεκτή την παραίτηση «ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει στο έργο της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα αναζητήσει με τους ηγέτες των γαλλικών κομμάτων «εποικοδομητικές λύσεις», ανακοίνωσε επίσης το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κράτους θα πραγματοποιήσει «τις απαραίτητες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων» , διευκρίνισε η προεδρία, πριν από μια σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έκτακτη σύσκεψη

Η πρωθυπουργός καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να συσκεφτούν το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε η συνοδεία της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των μελών της κυβέρνησης που αναμένεται να είναι η Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και Εδαφικής Συνοχής Amélie de Montchalin, η υπουργός Υγείας Brigitte Bourguignon και η υπουργός Εξωτερικών για τη Θάλασσα Justine Benin.