Γαλλία: Σοκαριστικές εικόνες με χιλιάδες νεκρά ψάρια στη θάλασσα – Τι συνέβη
2 years, 1 month ago
6

Αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις για τις σοκαριστικές εικόνες με τα 100.000 ψάρια στην επιφάνεια της θάλασσας στη Γαλλία

Η ολλανδικής ιδιοκτησίας μηχανότρατα FV Margiris, με σημαία Λιθουανίας, ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκάφη αλιείας στον κόσμο, «άδειασε» κοντά στις ακτές της Γαλλίας στον Ατλαντικό περισσότερα από 100.000 νεκρά ψάρια.

Το συμβάν λέγεται πως έλαβε χώρα νωρίς την περασμένη Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα δίκτυα του σκάφους, με τους υπευθύνους του FV Margiris να υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι είναι «πολύ σπάνιο» αυτό που συνέβη.

 

Περισσότερα στοιχεία ζητά η Κομισιόν

Το θέμα έφεραν στο προσκήνιο ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Shepherd οι οποίοι δημοσίευσαν μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ένα «στρώμα» από περίπου 100.000 νεκρά ψάρια έφτασε στο σημείο να καλύπτει μια θαλάσσια έκταση περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Για «σοκαριστικές» εικόνες κάνει λόγο η γαλλική κυβέρνηση. Περισσότερα στοιχεία για το συμβάν ζητάει η Κομισιόν.

Σημειωτέων πως το FV Margiris έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο αντιδράσεων, προσελκύοντας τα πυρά περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον τρόπο με τον οποίο ψαρεύει (σέρνοντας τεράστια δίκτυα, μεγαλύτερα του ενός χιλιομέτρου).

in.gr