Γεννηματά: Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός
4 months, 29 days ago
6

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι «ισχυρό ΚΙΝΑΛ ή διχασμός και νέα περιπέτεια» υποστήριξε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΦΣΥΝ, η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει σχηματίσει πραγματικό μέτωπο εναντίον της δεξιάς και της ακροδεξιάς παντού, κι όχι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα λέει έξω και άλλα κάνει εντός της χώρας. 

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας για αυτό ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις Ευρωεκλογές οδηγεί στη μεγάλη πολιτική ανατροπή», ανέφερε στην ίδια συνέντευξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για την επόμενη μέρα το εκλογών και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας είπε ότι «μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης με αυξημένο κύρος και αξιοπιστία. Στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνον αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή». 

Σε αυτό το ενδεχόμενο, υπογράμμισε, «θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Εμείς δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε στη συνδιαχείριση καταστάσεων που θα οδηγήσουν στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών και σε νέα αδιέξοδα και νέα κρίση στην χώρα. Το πλαίσιο μας είναι ξεκάθαρο. Μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση» προσέθεσε.

«Δεν έχουμε τίποτα να πούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται και λειτουργεί, δεν έχουμε τίποτε να πούμε. Έχουμε, όμως, πολλά να συζητήσουμε με τον κόσμο που τους ακολούθησε και νιώθει σήμερα προδομένος, με τους αγνούς και τίμιους αγωνιστές της αριστεράς και με όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

Σχολιάζοντας την επίμονη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμπραξη μιας Προοδευτικής Συμμαχίας, η Φώφη Γεννηματά την απέρριψε ξανά και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά και τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί αποκόπηκε από τις προοδευτικές δυνάμεις. Χτυπά τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει πραγματική προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς. Είναι στάχτη στα μάτια. Είναι μια νέα κοροϊδία του κ.Τσίπρα που όταν στριμώχνεται προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κάποιος άλλος. Με αυτές τις πρακτικές διχάζει τον λαό και ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Κριτική και στα δεξιά

Η κυρία Γεννηματά επέκρινε και τη ΝΔ αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται «άλλο πια το τιμόνι δεξιά για τη χώρα. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς που οδήγησε με την πολιτική της το 2004- 2009 στα όρια της χρεωκοπίας. Δεν χρειαζόμαστε “ρετρό” κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός μας αντίπαλος, είναι ο αρχηγός της ΝΔ με την οποία έχουμε διαχρονικά πολύ μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Είναι οι διαφορές της προόδου από τη συντήρηση» ανέφερε και καταλήγοντας τόνισε:

«Η ΝΔ και με τον κ.Μητσοτάκη παραμένει βαθιά συντηρητική. Παρά την επίμονη προσπάθεια να εμφανιστεί με μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Είναι, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που βάφτισαν επανίδρυση τη διάλυση του κράτους, είναι οι ειδωλολάτρες της αγοράς και θεωρούν τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Σήμερα δεν πρέπει να πάμε από τη μιζέρια του κ.Τσίπρα στο άλμα στο κενό του κ.Μητσοτάκη. Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα, το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης».