Για «Μαζική ρωσική αεροπορική επιδρομή σε στρατηγικούς στόχους» μιλάνε οι Βρετανοί αλλά οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για το… Λουγκάνσκ!
1 year, 4 months ago
6

Ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζει μια «τελική» μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση στην Ουκρανία, αποτελεί η συγκέντρωση 24 μονάδων στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην «φωλιά» της βάσης Engels κοντά στην πόλη Σαράτοφ, υποστηρίζουν πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η βάση Engels (φωτό κάτω) αποτελούσε ανέκαθεν βάση των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 Blackjack.

Κατά τις πηγές των βρετανικών υπηρεσιών οι δυτικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει και 4 τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού Il-78M και αυτό ερμηνεύεται ως προετοιμασία μεγάλου πλήγματος (oι πληροφορίες ξεκίνησαν από χθες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας) σε συνδυασμό με την μεταφορά μεγάλου αριθμού Ρώσων επιτελικών αξιωματικών στην Engels.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί απ’ότι φαίνεται οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στο έδαφος στο Ντονμπάς και οι Ρώσοι θέλουν να την προλάβουν.

Η Ουκρανία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων και ετοιμάζει κίνηση προς το… Λουγκάνσκ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου προς την κατεύθυνση του οικισμού Svatovo και του αυτοκινητόδρομου Svatovo – Kremennaya.

Αν οι Ουκρανοί σπάσουν την ρωσική άμυνα τότε θα μπουν στην ρωσική πόλη Λουγκάνσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας.

Δεν είναι σαφές αν οι Ουκρανοί θα κάνουν την κίνηση πιστεύοντας ότι όντως μπορούν να πετύχουν κάτι τέτοιο ή απλώς θέλουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμό για να αποτρέψουν την ολοκληρωτική ήττα στο Bakhmut (Artemovsk)

Πάντως αναμένεται να δοθούν σκληρές μάχες τις επόμενες ημέρα;.

Καθημερινά σκοτώνονται μόνο σε αυτό το τομέα 500 Ουκρανοί και 300 Ρώσοι κατά μέσο όρο.

Προφανώς η συγκέντρωση των ρωσικών αεροπορικών στρατηγικών δυνάμεων αποσκοπεί το να αναχαιτιστεί ή να «υπονομευθεί« η ουκρανική αντιεπίθεση εν τη γεννέσει της.

Το Tu-95 μπορεί να μεταφέρει έως και 14 πυραύλους cruise και το Tu-160 μπορεί να μεταφέρει έως και 12.

Αυτό αθροιστικά μας δίνει έως και 276 πυραύλους cruise χωρίς να υπολογιστούν τα πλήγματα από τα πλοία των δύο ρωσικών στόλων της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας.

Το πρόβλημα για την Ουκρανία είναι ότι οι πυραυλικές προσβολές της 24ης Νοεμβρίου κτύπησαν για πρώτη φορά κρίσιμα τις ενεργειακές της υποδομές και έχουν καθυστερήσει την προώθηση των ανεξάντλητων, όπως αποδεικνύεται, ουκρανικών εφεδρειών.

Στο μέτωπο του Ντονμπάς γενικότερα, σήμερα η  ρωσική Αεροπορία κτύπησε κοντά στο μονάδες πυροβολικού τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επίσης κτυπήθηκε φάλαγγα με τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων MRAP Korpi και BMP-1/-2 μήκους σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο με αποτέλεσμα την καταστροφή τουλάχιστον 50 οχημάτων.

Όμως οι Ουκρανοί κατάφεραν και «έσπρωξαν» εφεδρείες προς προς την κατεύθυνση του Bakhmut (Artemovsk) καταφέρνοντας να αναχαιτίσουν την ρωσική επίθεση.

Συγκεκριμένα μετέφεραν εφεδρείες από τη λεγόμενη δεύτερη γραμμή άμυνας προς την κατεύθυνση Belaya Gora-Kurdyumovka μετά την πτώση της τελευταίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία παρέδωσε σήμερα 50 αιχμάλωτους Ρώσους, με ισάριθμους Ουκρανούς αιχμαλώτους,

 pronews.gr

Η Ρωσία τόνισε ότι θα μεταφέρει τους απελευθερωμένους κρατούμενους στη Μόσχα για ιατρικούς ελέγχους και αποκατάσταση.