Για ολονυχτία ετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το Brexit -Γιατί κάλεσαν την Μέι στο δείπνο
8 months, 13 days ago
6

Αποφασισμένοι να το ξενυχτήσουν, αν χρειαστεί, προκειμένου να γίνει εκτενής συζήτηση για το Brexit, είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Η Τερέζα Μέι προσκλήθηκε να μιλήσει στους «27» στις 17 Οκτωβρίου, πριν από το κρίσιμο δείπνο εργασίας των ηγετών της ΕΕ, το οποίο θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο διαζύγιο της Μ. Βρετανίας με την Ενωση.

Αυτή η συζήτηση επρόκειτο να γίνει στις 18 Οκτωβρίου, όμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτίμησε να την μεταφέρει μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό και με θέματα ασφάλειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, προτιμήθηκε να γίνει την προηγούμενη το δείπνο εργασίας, επειδή το πρόγραμμα της Πέμπτης ήταν πολύ φορτωμένο.

«Μεταφέροντας τη συζήτηση των 27 την προηγουμένη, και με την πιθανότητα συμμετοχής και της Μέι, μένει ανοιχτή η δυνατότητα να συνεχιστεί η συζήτηση και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον χρειαστεί. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει την Πέμπτη», εξήγησε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσκλήθηκε να μιλήσει στους 27, αν το επιθυμεί η ίδια, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν θα παραστεί στο δείπνο, σύμφωνα με άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP